Legea reorganizarii unor autoritati publice si Legea salarizarii unice sunt constitutionale

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, ca Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice si Legea salarizarii unitare a bugetarilor sunt constitutionale.
In sedinta de miercuri, Curtea Constitutionala, sesizata in cadrul controlului anterior promulgarii legii, a analizat, obiectiile de neconstitutionalitate referitoare la Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si Legea educatiei nationale, se arata intr-un comunicat al instantei constitutionale.
Astfel, cu majoritate de voturi CC a decis ca Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice este constitutionala in masura in care prevederile Capitolului IV din lege nu se refera la persoanele pentru care durata mandatului este stabilita expres prin Constitutie. De asemenea, Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice este constitutionala in masura in care prevederile articolului 41 alineatul (2) litera e) din lege, criticate prin obiectia de neconstitutionalitate, nu se refera la cazurile in care Legea fundamentala admite in mod expres cumulul de functii.
Argumentatia retinuta in motivarea solutiilor pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul deciziilor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Deciziile sunt definitive si general obligatorii si se comunica Presedintelui Romaniei in vederea promulgarii legii.
In ceea ce priveste Legea educatiei nationale, avand in vedere ca, in urma deliberarilor, nu s-a obtinut majoritatea de voturi pentru adoptarea deciziilor, Curtea Constitutionala a dispus repunerea pe rol a dosarului si rediscutarea pe 18 noiembrie.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *