noiembrie 29, 2022

Legea de abrogare a recursului compensatoriu a fost promulgata de seful statului roman

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 19 decembrie 2019, legea de abrogare a recursului compensatoriu, care a trecut la inceputul lunii decembrie de Parlament, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.
"Klaus Iohannis a semnat joi, decretul privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal (PL-x 281/18.06.2019)", se precizeaza in comunicat.
Abrogarea recursului compensatoriu a fost votata in 4 decembrie, de Camera Deputatilor, care este Camera decizionala in acest caz. S-au inregistrat 272 de voturi "pentru" si 5 abtineri – 3 ale unor deputati PSD (Remus Borza, Nicolae Bacalbasa si Florin Iordache) si 2 de la UDMR (Kulcsár-Terza József-György si Márton Árpád-Francisc).
Un numar de 22.917 persoane condamnate au fost eliberate din inchisoare ca urmare a recursului compensatoriu din 19 octombrie 2017 – data intrarii in vigoare a legii – pana la 2 decembrie 2019, conform Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Furtul si talharia calificate sunt cele mai numeroase infractiuni savarsite de respectivele persoane.
Tot joi, Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 92/2018 pentru modificarea si completarea unor normative in domeniul justitiei (PL-x 542/17.10.2018), dar si trei decrete privind trecerea in rezerva a general-locotenentului – cu trei stele Cosneanu Gheorghe din Ministerul Apararii Nationale, la data de 3 ianuarie 2020, a general-locotenentului – cu trei stele Alexandru Ion din Ministerul Apararii Nationale, la data de 3 ianuarie 2020 si a general-locotenentului – cu trei stele Cretu Gabriel din Serviciul de Protectie si Paza.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *