septembrie 30, 2022

Legea care mareste intervalul de plata a amenzilor la jumatate in 15 zile a fost promulgata

Achitarea a jumatate din minimul amenzi nu se mai face in 48 de ore, ci in doua saptamani

rn

Legea care prevede majorarea, de la 48 de ore la 15 zile, a perioadei în care persoanele pot plati valoarea amenzilor la jumatate a fost promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis. Legea îsi propune eficientizarea si facilitarea procesului de achitare a contraventiilor.
„Prezenta lege reglementeaza masuri pentru facilitarea achitarii amenzilor contraventionale prin constituirea unui cont unic de plata si simplificarea procedurilor de urmarire a încasarii amenzilor. (…) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânarii sau comunicarii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, agentul constatator facând mentiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal”, se arata legea adoptata in 27 iunie de Camera Deputatilor in calitate de for decizional si promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis.
Actul normativ mai prevede deschiderea unui cont unic la Trezoreria Statului, unde vor fi centralizate toate sumele încasate din amenzi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.