noiembrie 29, 2022

Legea care interzice fumatul in toate locurile publice are șanse să fie adoptată chiar săptămana viitoare

Proiectul de lege prin care s-ar interzice fumatul în toate spațiile publice ar putea fi adoptat săptămâna viitoare de Camera Deputaților și trimis președintelui pentru promulgare.
Surse politice citate de Mediafax spun însă că parlamentarii s-au opus unui amendament potrivit căruia “în unitățile în care se comercializează produse din tutun, este interzisă afișarea acestora în locurile obligatorii de trecere”.
De altfel, acest amendament a fost criticat și de Consiliul Concurenței și a fost motivul pentru care proiectul nu a mai fost discutat săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaților.
În Parlament s-a ajuns la un acord ca acest amendament să fie eliminat, astfel încât legea să poată fi supusă stop_coloana la vot și aprobată. Amendamentul poate fi respins fie la votul din plen, când va fi discutată legea în ansamblu, fie prin retrimiterea întregului proiect la comisiile de specialitate, pentru a fi modificat. Proiectul poate ajunge așadar săptămâna viitoare la votul final al deputaților sau, în cel mai rău caz, peste două săptămâni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *