noiembrie 27, 2022

Lege promulgata. Alocatiile pentru copii se majoreaza de la 1 ianuarie 2020

Legea care prevede majorarea alocatiei pentru copii cu rata inflatiei, incepand din anul 2020 a fost promulgata miercuri, 13 noiembrie, de catre presedintele Klaus Iohannis.
Aceasta vizeaza completarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, in sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocatiei cu indicele anual de inflatie, pentru a mentine cuantumul acesteia la aceeasi valoare de piata.
"Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, incepand cu data de 1 ianuarie 2020", prevede actul normativ.
Proiectul a fost initiat de mai multi parlamentari PNL. Actul normativ a fost respins de Senat, insa Camera Deputatilor l-a adoptat in calitate de for decizional.
In prezent, conform Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, alocatia este de 150 de lei si se acorda copiiilor intre 3 si 18 ani, precum si celor care au trecut de 18 ani, pana termina liceul sau scoala profesionala.
De asemenea, exista si un cuantum mai ridicat, de 300 de lei, care se acorda pentru copiii de pana in doi ani, precum si pentru cei cu handicap, pana la 18 ani, in cazul celor din urma.
In privinta ratei anuale a inflatiei, aceasta este calculata si publicata de catre Institutul National de Statistica.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *