Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat sambata la Constanta o nepoata a lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu’ si cercetat in mai multe dosare penale pentru evaziune fiscala, fapt care a dat nastere la speculatii in legatura cu relatia dintre familia prezidentiala si lumea interlopa. Mai ales ca Traian Basescu si sotia acestuia, Maria Basescu, au participat, in septembrie 2009, la Festivalul romilor de la Costesti. Presedintelui i-a fost reprosat ulterior faptul ca s-a intalnit, acolo cu Bercea Mondialu’, cu care, impreuna cu sotia, a dansat.
Bercea Mondialu’ este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope, iar in urma cu cativa ani a fost cercetat pentru evaziune fiscala.
Recent Mircea Basescu s-a vazut nevoit sa respinga acuzatii referitoare la o presupusa actiune de trafic de munitie taiwaneza destinata distrugerii in Bulgaria si care ar fi fost vanduta de catre fratele presedintelui catre Angola.