Lector universitar de la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, prins de DNA că lua mită de la studenți

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus, marți, 21 februarie, începerea urmăririi penale în cazul lui Cristian Rudolf, lector universitar, doctor, în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul Universitar Reșița, pentru comiterea a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (25 de acte materiale).

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Potrivit procurorilor, în 11, respectiv 16 februarie 2023, suspectul ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuțiilor de serviciu de cadru didactic.
Potrivit DNA, suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand 600 euro pentru promovarea examenului cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă, 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.
În același context, spun procurorii, în data de 18 februarie 2023, suspectul ar fi primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în data de 20 februarie ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

2 Replies to “Lector universitar de la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, prins de DNA că lua mită de la studenți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *