ianuarie 31, 2023

Lasati copiii sa faca sport!

Tot in ziarul Graiul Salajului, in urma cu ceva ani scriam “Lasati copiii sa cante”. Pledoaria mea se referea atunci la doua fete, eleve de gimnaziu, si care in pofida unor preziceri pesimiste venite dinspre Simleu Silvaniei au cantat si canta si acuma.
Aceeasi incredere si acelasi optimism in posibilitatea de afirmare a copiilor nostri ma indreptatesc sa cred ca prin munca, perseverenta, sustinere si talent, copiii pot depasi chiar si o criza economica. Ma refer aici la intrecerea sportiva ONSS proba de tetratlon organizata de factorii responsabili la nivel judetean: Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj si Directia Judeteana de Sport.
La aceasta actiune au participat circa 100 de elevi, reprezentand atat mediul urban cat si cel rural, fete si baieti. Cei ce au realizat punctajul maxim, deci laureatii judetului, vor reprezenta sportul scolar salajean la finala pe tara, finala gazduita la sfarsitul acestei luni de municipiul Iasi. Locul I la fete, mediul rural, nu fost o surpriza fiind ocupat de o eleva din Nusfalau, profesor Robotin G., cu o experienta mare la catedra. La baieti se pare ca hartia a gresit calculele: castigator a fost Cristian George Dregan, de la Scoala Gimnaziala Cosniciu de Jos, profesor Ola Liviu, un profesor nu de mult titular la catedra de Educatie Fizica.
Nu-i vorba, scoala din Cosniciu de Jos a fost mereu printre fruntasele sportului salajean (la volei, oina), dar o perioada a cam fost seceta. Titularizarea profesorului Liviu Ola a insemnat inca din primul an (2007) aparitia unor performante foarte bune: Locul I la intrecerea “Cel mai bun” (atletism), Locul I la Cupa Vailor (atletism), ca sa nu mai vorbim de anul acesta cand punctajul elevului Cristian George Dregan a depasit si punctajul celor din mediul urban, iar locurile IV atat la fete cat si la baieti au revenit tot scolii din Cosniciu.
Ce s-ar putea face aici daca s-ar gasi o cale de finantare si pentru proiectul micii Sali de sport (gimnastica)-care este gata intocmit si asteapta bani- e usor de inchipuit, performanta ar fi garantata. Chiar si asa pe o vreme ostila, afara, in conditii improprii, de multe ori, talentul elevului si munca profesionala au dat roade.
Deci sa lasam orele de Educatie Fizica in orar, iar pe copiii nostri sa-i lasam sa faca sport!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut