Laptopuri gratuite pentru aproape 1.000 de liceeni

0
302

Un total de 928 de elevi din 20 de licee din Sălaj vor primi câte un laptop gratuit, în cadrul unui program naţional ce îşi propune reducerea abandonului şcolar şi creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

„Vineri, 21 ianuarie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a distribuit 982 de laptopuri, în valoare de 401.617 dolari, alocate prin Proiectul pentru Învăţământul Secundar – ROSE. Laptopurile au ajuns în 21 de unităţi de învăţământ, în funcţie de necesarul transmis de acestea, în luna iulie.  Pentru următoarea etapă a proiectului au fost solicitate 1.142 sisteme tablă interactivă şi 1.150  camere pentru videoconferinţă”, precizează ISJ Sălaj.

Proiectul privind învăţământul secundar (ROSE) îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar  şi la  creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Proiectul, finanţat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, este implementat de către Ministerul Educaţiei Naţionale pe o perioadă de şapte ani (2015 – 2022).

Proiectul este structurat în trei componente. Primele două sunt concepute pentru a aborda aspecte de natură academică şi socială care conduc la performanţa scăzută a elevilor în învăţământul secundar superior, precum şi în primii ani din învăţământul terţiar (licee). A treia componentă include atât managementul de proiect, monitorizarea şi evaluarea impactului acestuia, cât şi activitatea de evaluare a intervenţiilor existente, care abordează constrângerile financiare ale elevilor din învăţământul secundar superior provenind din grupuri dezavantajate. 

Potrivit ISJ Sălaj, în cadrul Programului naţional Şcoala de acasă, în judeţ au fost distribuite  4.210 tablete pentru copiii care provin din medii defavorizate.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a asigurat, prin Hotărârea de Guvern nr. 756 – Educaţia în siguranţă, un număr de 350 de tablete, 70 de laptopuri şi 51 de tablete grafice.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.