septembrie 30, 2022

”Laptele și cornul” începe de luni pentru elevii sălăjeni

       Elevii și preșcolarii din cele 97 de unități de învățământ cu personalitate juridică din Sălaj vor beneficia, începând cu prima zi de școală din acest an școlar,  de produsele alimentare din ”Programul  pentru Școli al României” – lapte sau iaurt, corn sau biscuiți.  

       De furnizarea și de distribuția produselor cuprinse în programul destinat preșcolarilor și elevilor din ciclurile primar și gimnazial, în anul școlar 2021-2022, se ocupă exclusiv Consiliul Județean Sălaj, după ce nicio primărie din județ nu și-a asumat responsabilitatea privind organizarea procedurilor de licitație necesare. Produsele de panificație destinate elevilor vor fi distribuite de o firmă din Baia-Sprie, județul Maramureș, iar produsele lactate, de o firmă din Orțișoara, județul Timiș.

    ”Reprezentanții administrației județene au semnat contractele subsecvente privind livrarea produselor de panificație cu Asocierea R&B Com SRL & Biscotto SRL Baia Sprie, respectiv cu Simultan SRL, pentru produsele lactate. Astfel, începând de luni, 13 septembrie, 23.639 de copii (4.055 preșcolari din grădinițele cu program normal, 10.731 de elevi din ciclul primar și 8.853 de elevi de gimnaziu) din 97 de unități de învățământ cu personalitate juridică vor primi aceste produse”, se arată în comunicatul transmis de administrația județeană.

     Conform programului stabilit cu furnizorii prin contractul de achiziție, elevii și preșcolarii vor primi în zilele de luni și marți lapte UHT (200 ml) și corn/baton (80 g); miercurea – iaurt la 125 ml și corn sau baton de 80 g.  În zilele de joi și vineri, copiii vor primi biscuiți sau covrigi (80 g).

 ”În valoare de 1,86 milioane de lei, contractul de furnizare și distribuție a produselor de panificație are o durată de 168 de zile. În ceea ce privește contractul pentru produsele lactate, acesta are o valoare de 2,1 milioane de lei și acoperă 101 zile din anul școlar 2021-2022”, mai spun reprezentanții Consiliului Județean Sălaj.

Conform legislației în vigoare, preșcolarii și elevii beneficiari au dreptul la aceste produse și în situația în care cursurile se desfășoară online.

Merele pentru elevi mai întârzie

În aceeași informare, reprezentanții Consiliului Județean Sălaj spun că licitația în vederea furnizării merelor în unitățile de învățământ, în anii școlari 2021-2022 și 2022-2023, a fost anulată. Prin urmare, procedura va fi reluată în perioada următoare astfel încât să poată fi asigurate fructele pentru toți elevii sălăjeni beneficiari ai programului.

”Niciuna din cele două oferte depuse nu au îndeplinit clauzele contractuale. Consiliul Județean Sălaj va relua procedura în cel mai scurt timp, pentru a putea asigura celor peste 23.000 de preșcolari și elevi câte două porții de fructe pe săptămână (joi și vineri), timp de 67 de zile. Valoarea estimată a achiziției aferente celor doi ani școlari este de 1,8 milioane de lei”.

      Banii necesari derulării la nivel județean a Programului pentru Școli al României provin de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.