Joi, 13 iunie, de la ora 12.00, la Troița din incinta Bisericii Ortodoxe Cizer, va avea loc lansarea volumului semnat de Petru Galiş și Gheorghe Perneşiu, „Veronica din Sălaj”, ediția a III-a, adăugită şi revizuită. Cartea care evocă viața și opera poetei Veronica Liscan (1857-1932), cunoscută sub pseudonimul literar „Veronica din Sălaj”, a apărut cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj, Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj și al Primăriei şi Consiliului Local al Comunei Cizer.

Volumul lansat cu ocazia Zilei Eroilor și a sărbătorii Înălțării Domnului a fost publicat în cadrul colecției „Restituiri” a Editurii „Caiete Silvane”.

„Volumul Veronica din Sălaj a apărut dintr-o necesitate stringentă, din dorinţa autorilor de-a pune în lumină viaţa şi activitatea unui modest intelectual de la ţară, de la începutul secolului al XX-lea”, a precizat învăţătorul Petru Galiş, „Cetățean de Onoare” al Comunei Cizer.

„Istoria unei naţii nu este făcută doar de marile personalităţi, ea aparţine şi acestor mărunţi exponenţi ai naţiei, care prin munca lor au făcut posibile cele mai importante realizări. Veronica din Sălaj este un astfel de exponent şi totodată un reper în istoria Cizerului, meritul de a nu fi uitată aparţinându-le exclusiv celor doi autori”, a apreciat prof. dr. Florin Ioan Chiş, director al Şcolii Gimnaziale „Horea” din Cizer.