octombrie 4, 2022

Lansare de carte duminica la Salajeni Satul Salajeni – case, oameni si traditii

În localitatea Salajeni, din comuna Bocsa, va avea loc duminica, 29 iulie, de la ora 15, la scoala din localitate, lansarea monografiei „Satul Salajeni – case, oameni si traditii”, autori Adrian-Florin Hosu, Daniel Ardelean, Ioan Bârsan si Nicolae Mesesan. Cartea a vazut lumina tiparului prin Editura Caiete Silvane si cu sprijinul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj.

rn

Adrian-Florin Hosu, Daniel Ardelean, Ioan Bârsan, Nicolae Mesesan, „Satul Salajeni – case, oameni si traditii”; texte introductive de: Tiberiu Marc, Marin Pop, Florica Pop, Colectia „Monografii”, Editura Caiete Silvane, Zalau

rn

„Credem ca monografia localitatii Salajeni reprezenta o necesitate, o dorinta a comunitatii locale si nu numai. În acelasi timp, lucrarea reprezinta un câstig cert pentru istoriografia salajeana si pentru toti cei care doresc sa cunoasca istoria, traditiile si obiceiurile locuitorilor din Salajeni” (Marin Pop).

rn

„Ideea realizarii acestei lucrari, în anul Centenar al Marii Uniri, precum si la împlinirea a treizeci de ani de la înfiintarea Parcului eroilor din Salajeni, a venit în urma unor întâlniri pe care le-am avut în cadrul unui «grup de initiativa», având drept obiectiv realizarea unei lucrari monografice cât mai complete dedicate satului Salajeni.
Am considerat ca elaborarea unui volum de documente referitoare la satul Salajeni este o necesitate pentru toti cei care doresc sa cunoasca bogatul trecut al satului Salajeni, dat fiind faptul ca pâna în prezent nu s-a mai scris o astfel de lucrare. Asadar, am gasit de cuviinta includerea în monografie a majoritatii consemnarilor scoase la lumina în timpul cercetarilor noastre, fie detailat, fie la modul sintetic, chiar daca unele dintre ele nu prezinta interes pentru unii cititori, acestea pot constitui surse valoroase de documentare” (Adrian-Florin Hosu).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.