octombrie 5, 2022

Lansare de carte

Arheologul Ioan Bejinariu isi lanseaza, astazi, cartea “Bronzuri preistorice din Salaj”. Lucrarea valorifica descoperiri arheologice din a doua jumatate a secolului XIX, care au apartinut unor colectionari din Salaj (Lajos Szikszai, unul dintre primii sustinatori ai infiintarii unui muzeu la Zalau, familia Wesselenyi – Teleki din Jibou, alte persoane care au donat piese Muzeului Judetean). Potrivit autorului, lucrarea a fost finantata de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare |tiintifica si Fundatia Communitas, are 150 de pagini de text (inclusiv doua rezumate in limbile maghiara si engleza) si ilustratii.
Lansarea va avea loc incepand cu ora 13,00, in sala de expozitii temporare a Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, prezentarea cartii urmand sa fie asigurata de dr.Carol Kacso, de la Muzeul Judetean de Istorie Maramures.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.