Unitatile de invatamant din judet vor fi inchise astazi din cauza grevei generale a profesorilor. Exceptia fac liceele, unde se desfasoara de la ora 13,00 proba de calculator din cadrul examenului de bacalaureat.
Liderul sindical Eusebiu Lehene sustine ca, exceptand profesorii implicati in examenul de bacalaureat, restul dascalilor salajeni sunt astazi in greva generala, copiii si elevii fiind anuntati sa ramana astazi acasa. Pentru a se asigura ca profesorii inteleg importanta actiunii de astazi, Liga Sindicatelor din Invatamant Salaj (organizatie afiliata la FSLI) a transmis in scoli o scrisoare deschisa, in care sunt redate „loviturile succesive pe care actualul guvern le-a aplicat sau incearca sa le aplice salariatilor din sistemul educational” si prin care profesorii sunt avertizati ca „orice ezitare in desfasurarea actiunilor noastre va fi interpretata ca un semn de slabiciune”.
Bacalaureatul se desfasoara normal – grevistii au fost inlocuiti
Este oficial: in liceele din Salaj proba de calculator din cadrul examenului de bacalaureat se desfasoara astazi fara probleme, cu toate ca profesorii si-au programat pentru aceasta zi o greva generala. Potrivit informatiilor primite de la inspectorul scolar general adjunct Mirel Matyas, pentru a se ajunge la aceasta situatie… idilica, a fost nevoie de inlocuirea a patru membri din comisiile de bacalaureat, dat fiind faptul ca acestia au anuntat ca vor face astazi greva si, prin urmare, nu vor participa – ca profesori supraveghetori sau evaluatori – la proba de astazi. Este vorba despre un profesor de la Grupul Scolar „Mihai Viteazul” Zalau si despre trei de la Grupul Scolar „Gheorghe Pop de Basesti” Cehu Silvaniei. De altfel, dupa cum ne-a declarat Ioan Abrudan, seful Inspectoratului Scolar, liceul din Cehu anuntase initial ca proba de calculator de astazi va fi suspendata, intrucat toti profesorii, inclusiv cei din comisia de examen, fac greva, insa dupa ce au aflat ca sunt singurii care boicoteaza bacalaureatul, profesorii din comisia de la „Gheorghe Pop de Basesti” – mai putin cei trei – s-au razgandit.