Premii la… „Scoala cu ceas”
21 de elevi salajeni au participat, zilele trecute, la cea de-a XII-a editie a Concursului National de Matematica La Scoala cu Ceas”, gazduit de Scoala Gimanziala „Take Ionescu” din Ramnicu Valcea. Potrivit datelor primite de la Mirel Matyas, inspector scolar de specialitate, sase dintre elevii salajeni s-au intors acasa cu premii si mentiuni. Este vorba despre Horea Muresan, clasa a VIII-a la Scoala „Mihai Eminescu” Zalau – premiul al II-lea si medalie de argint; Faluvegi Agota, clasa a VIII-a la Scoala „Simion Barnutiu” Zalau, premiul al III-lea si medalie de bronz; Vlad Lesutan, clasa a V-a la Scoala „Mihai Eminescu”, Catalin Lucaciu, clasa a V-a la Scoala „Simion Barnutiu”, Diana Macovei, clasa a V-a la Scoala „Silvania” Simleu, si Mihai Matei, clasa a V-a la Scoala „Lucian Blaga” Jibou – mentiuni. Horea Muresan a participat si la proba de baraj „Juniori I”, rezervata celor mai buni elevi din clasele a VII-a si a VIII-a, unde a obtinut premiul al III-lea si medalie de bronz.
Patru liceeni, stapani pe „Tehnici matematice”
Tot la Ramnicu Valcea a avut loc, in aceeasi perioada, un alt concurs national de matematica, intitulat „Tehnici matematice” si destinat, de aceasta data, elevilor de la grupurile scolare, filiera tehnologica profilele tehnic si servicii, precum si de la liceele teoretice profil real, specializarea stiintele naturii. Salajul a fost reprezentat de opt elevi, selectati pe baza rezultatelor de la etapa judeteana a Concursului National de Matematica Aplicata „Adolf Haimovici”. Patru dintre ei au obtinut premii si mentiuni, dupa cum urmeaza: Lukacs Anett, clasa a X-a la Colegiul National „Simion Barnutiu” Simleu, premiul al III-lea; Laura Pocol, clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „API” Zalau, mentiune; Larisa Macarie, clasa a IX-a la API, premiu special; si Andreea Balajel, clasa a XII-a la acelasi colegiu, premiu special.
RODIS la „Octavian Goga”
In aceasta perioada, la Grupul Scolar „Octavian Goga” din Jibou are loc o inspectie in brigada complexa (RODIS). Dupa cum preciza inspectorul scolar general Ioan Abrudan, inspectia urmareste, in special, modul in care unitatea in cauza isi fundamenteaza planul de scolarizare, in baza resurselor materiale si a celor de personal.