La Zalău, nu mai sunt locuri în spital pentru bolnavii de COVID-19

7
1934

Pe fondul creșterii accentuate a numărului de cazuri de coronavirus în Sălaj, la Spitalul Județean de Urgență Zalău nu mai sunt locuri libere pentru bolnavi. În cazul în care e necesară internarea, aceștia vor fi trimiși, cel mai probabil, la Șimleu Silvaniei sau la Jibou.

„Țara noastră și implicit județul nostru se confruntă cu un nou val epidemiologic, crescând alarmant în ultimele săptămâni cazurile pozitive COVID-19 care necesită spitalizare. Astfel, sistemul medical este din nou pus sub presiune, paturile secțiilor din prima linie – Boli Infecțioase și Pneumologie – fiind ocupate în unele zile la capacitate maximă”, anunță cea mai mare unitate medicală din județ.

Reprezentanții Spitalului Județean precizează că persoanele pozitive COVID-19 izolate la domiciliu sunt monitorizate zilnic, telefonic, de către medicul de familie printr-un chestionar ce se referă la simptomele care ar putea anticipa agravarea bolii. Medicul de familie stabilește ulterior dacă pacientul are nevoie de o evaluare în secția de Boli Infecțioase si îi face o programare prin fișierul Spitalului Județean de Urgenta Zalau. Programul pentru evaluare în sectia Boli Infectioase este de luni până vineri, între orele 09.00 și 11.00, în limita a 15 persoane/zi. În urma evaluării, medicul stabilește dacă pacientul rămâne internat în secția de Boli Infecțioase sau primește tratament la domiciliu.

Pe lângă evaluările în regim ambulatoriu, medicii Secției Boli Infecțioase consultă și pacienții COVID-19 care ajung prin intermediul Serviciului de Ambulanță – 112.

Dacă, în urma consultului, medicul de gardă decide că este nevoie de spitalizarea pacientului, s-ar putea ca internarea să se facă la unul din spitalele suport COVID din județ, la Șimleu Silvaniei sau Jibou, având în vedere faptul că paturile secției Boli Infecțioase pot fi ocupate, iar pe secția Pneumologie sunt internați bolnavii care necesită ventilație non-invazivă, explică reprezentanții Spitalului Județean.

7 COMENTARII

  1. Minciuni. Si in alta ordine de idei nu exista bolnavi de covid 19, doar infectati…de o banala raceala… Valul 3. Facut din pix. Era anuntat, prevazut… stiut

  2. Mai astia c voi tot stii cati mor cati sunt in spital cine dr….u va mai crede vreyi iar sa inchideti tot ca vin sarbatorile paștelui si inchdeti bisericile dar nu var bate o data kris……os de lingai si gunoaie nu credeti ca o data liti plati toata minciunile nenorociti

  3. Bune comentarii. Se trezesc oamenii, desi e o cauza pierduta. Cand ti se ia dreptul sa respiri aer curat, ce altceva mai poate sa ti se ia? Mai conteaza? Cat e bonusul la salar pt fiecare caz ‘confirmat’??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.