La Zalău, vom aștepta autobuzul în stații noi

Locuitorii municipiului se întrebau deunăzi pe rețelele de socializare unde au dispărut stațiile de autobuz de pe unele artere și semnalau faptul că oamenii sunt nevoiți să aștepte în ploaie sau soare mijloacele de transport în comun. Am solicitat și noi informații oficiale reprezentanților Primăriei Zalău pentru a vă informa, la rândul nostru, că vechile stații de autobuz au fost ridicate ca urmare a lucrărilor de modernizare a străzilor.

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare și de asfaltare a străzilor Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu, Avram Iancu Gheorghe Doja, 22 Decembrie, Corneliu Coposu și Bulevardul Mihai Viteazul, municipalitatea va amplasa noi stații de autobuz. În total, vor fi amplasate 45 de stații noi. Cele mai multe, 17 la număr, vor fi amplasate pe Bulevardul Mihai Viteazul, alte nouă stații pe străzile Simion Bărnuțiu și Voievod Gelu, opt stații pe strada Gheorghe Doja, șase stații pe Corneliu Coposu și Avram Iancu, iar pe strada 22 Decembrie, cinci stații.

”Proiectele de modernizare a arterelor principale din municipiu, pe care sunt în derulare proiecte de mobilitate urbană durabilă, prevăd amenajarea de stații de autobuz și montarea de copertine. Este vorba despre bulevardul Mihai Viteazul și străzile Gheorghe Doja, Simion Bărnuțiu, Voievodul Gelu, Avram Iancu, Corneliu Coposu și 22 Decembrie 1989 – tronson II. În total, aceste proiecte cuprind amenajarea a 45 de stații. 10 dintre aceste stații au dotări suplimentare, precum: sistem de e-ticketing, sistem de informare călători și camere de supraveghere”, se arată în răspunsul Primăriei Zalău.

Cele 10 stații moderne vor fi distribuite pe cele mai circulate artere. Pe Bulevardul Mihai Vitezul vom avea șase stații, pe strada Simion Bărnuțiu trei, iar o stație modernă va fi amplasată pe strada Gheorghe Doja.

Toate celelalte stații de autobuz vor fi dotate cu mobilier urban: copertină, băncuță, coș de gunoi și vor fi racordate la rețeaua de iluminat.

About Author

One Reply to “La Zalău, vom aștepta autobuzul în stații noi”

  1. FOARTE BINE,DAR NOI PUNCTE DE COLECTARE DESEURI MUNICIPALE CAND O SA SE FACA?EX:C.COPOSU DE LA SENS GIRATORIU PANA LA LUKOIL ESTE UN SINGUR PUNCT SI MAI EXACT LAMAGA LUKOIL,SERIOS PLATESC 380 RON/AN PT.2 PUNGI PE SAPTAMANA SI TREBUIE SA MERG 400M SA ARUNG GUNOIUL,GANDITIVA CEI DIN PRIMARIE SI LA ASTA!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *