ianuarie 31, 2023

La Zalau, sportul sustine bugetul!

Aparitia Hotararii nr. 377 din 16 decembrie 2019 emisa de Consiliul Local al municipiului Zalau a bucurat consilierii pentru faptul ca majorarea impozitelor, taxelor locale , tarife si chirii pentru administrare bunuri ce apartin domeniului public si privat al municipiului Zalau aduce bani la bugetul local. In acelasi timp a intristat pe multi zalauani deoarece lipsa locurilor de parcare in preajma unor evenimente sportive este taxata la maxim. La capitolul taxe la sala de sport la competitia fotbal nu este specificat concret – fotbal de sala- ori minifotbal, ceea ce induce in eroare pe cei interesati. Apoi aparitia unor taxe pentru activitati sportive desfasurate in puncte termice , altele decat sali sportive, conform paragraf 1.18 din Anexa 2 este un alt punct discutat de cei interesati. Pe langa infimele taxe la garaje si copertine intalnim majorari la locurile de parcare, multe spatii neordonate in acest sens, afectand atat iubitorii de sport cat si cetatenii propriu- zis din Zalau.Problema afisajelor la Sala Sporturilor Zalau in lei pe metru patrat pe luna merge de la 20 lei la 40 lei, functie de interior, exterior. La Baza de Tenis tarifele merg de la 35 lei pe ora iar la abonamente ajungand pana la 2880 lei functie de timp utilizare baza. 

rn

Conform Anexei 2 paragraf 13 la Tarife inchiriere Sala Sportului si Stadion Municipal , taxele sunt intre 200 si 300 lei pe ora dar in dreptul AJF este trecuta suma de 400 lei !!! Probabil pentru promovarea fotbalului satesc !
Tot conform Anexei 2 , dar paragraf 17 la capitolul Sali de Sport din unitatile de invatamant la fotbal este trecuta suma de 200 lei -ora, stiut fiind ca intr-o sala nu poti juca fotbal , deci 11 contra 11, eventul 6 contra 6, porti mici de handbal. La copii si juniori taxele sunt de 30 lei pe ora. In Nota de la subsol capitol 17.2.3 se specifica faptul ca " modul de utilizare si program activitate sportiva in sali se face de catre Consiliile de Administratie ale fiecarei unitati de invatamant in parte".
Tot in Nota respectiva se face referire ca se depun solicitarile pentru inchirieri sali la unitatile de invatamant iar Consiliul Local Zalau stabileste pretul de pornire si este adjudecat pretul cel mai mare oferit .Programul , se spune, se inainteaza pina la 10 septembrie ale anului.

rn

Pentru cei interesati, ocazional de antrenamente la copii, altele decat in subordinea Ministerului Invatamantului, multe puncte sunt neclare, acestia nestiind gradul de utilizare al fiecarei sali de sport in parte din municipiul Zalau. Si atunci?. Vor depune cereri la toate salile ?.
Ramane sa vedem la viitorul bilant cu cat s-a imbogatit vistieria municipiului Zalau la acest capitol de inchirieri sali sport, altele decat cele sub Ministerul Invatamantului si cum au fost folositi !

rn

Ramane sa vedem cate ore mai raman pentru restul de copii ai municipiului Zalau pentru care cluburile private solicita ore de antrenament pe timp nefavorabil iar parintii acestor copii sustin prin taxe si impozite Primaria Zalau. Asta in conditiile in care copiii nu au nici o vina ca au ales alta metoda de a fi legitimati si antrenati pentru performanta intr-un sport !.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut