octombrie 3, 2022

La Zalău și la Hida, vin din nou recenzorii la ușă

Ȋn data de 31 iulie s-a finalizat ultima etapă de colectare a datelor de recensământ, atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită ale persoanelor care nu s-au autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai, cât și prin colectarea datelor la punctele fixe de recenzare organizate in cadrul UAT-urilor din judeţ.

Potrivit Direcției Județene de Statistică, până la finalul zilei de 31 iulie, la nivelul Sălajului ponderea persoanelor înregistrate la recensământ în total populaţie estimată la data de 1 decembrie 2021 a fost de 100,8%, conform datelor furnizate de către INS.
În perioada 8-19 august, Institutul Național de Statistică organizează şi desfășoară cercetarea statistică postrecensământ. Obiectivul principal al acestei cercetări este evaluarea gradului de acoperire și a conținutului recensământului, prin verificarea volumului și calității informațiilor colectate în chestionarele de recensământ, pentru persoane și locuințe.
Cercetarea statistică postrecensământ se va realiza în două UAT-uri din județul Sălaj, pe un eșantion de locuințe stabilit de către INS, la Zalău (numere administrative situate pe străzile: 22 Decembrie 1989, Constantin Dobrogeanu Gherea, Mihai Eminescu, Ciocârliei, Stadionului, Oborului, Iasomiei, Artur Văitoianu, Merilor, Pădurii, Morii, Câmpului, Alexandru Aciu, Dr. Ioan Puşcaş, Gh. Pop de Oarţa, Lalelelor, Miklos Wesselenyi, Traian Moşoiu, Alexandru Averescu, Dimitrie Sturdza, Ion Ghica, Lascăr Catargiu, Titu Maiorescu) şi ȋn comuna Hida, satul Hida.
Colectarea datelor pentru cercetarea statistică postrecensământ se va realiza de către recenzori, prin interviu faţă ȋn faţă cu ajutorul tabletelor.
INS estimează ca primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.