decembrie 2, 2022

La votul prin corespondenta din strainatate, s-au inscris si alegatori din tara. Intentii de vot multiplu?

Autoritatea Electorala Permanenta, a anuntat ca peste 5.000 de alegatori români s-au inregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro, insa din informatiile AEP exista alegatori care s-au inregistrat cu optiunea de a vota la o sectie de votare, desi nu locuiesc in strainatate si nici nu intentioneaza sa calatoreasca in afara tarii in zilele destinate alegerilor, si anume 8/9/10 noiembrie si 22/23/24 noiembrie 2019.

rn

Acestor alegatori din tara, dar care s-au inscris pe site-ul dedicat celor din Diaspora, AEP le atrage atentia ca actiunile lor pot atrage infiintarea artificiala de sectii de votare, in detrimentul alegatorilor care intentioneaza cu adevarat sa voteze la o sectie de votare din strainatate si ridica, implicit, costurile in mod nejustificat. Costul aproximativ al unei sectii de votare in Diaspora, comunica AEP, se poate ridica pâna la 100.000 euro. Suma include chiria pe cele opt zile necesare functionarii sectiei de votare (trei zile destinate votarii efective si o zi pentru activitatile administrative ulterioare votarii, pentru fiecare tur de scrutin in parte), precum si remuneratia personalului acesteia. Autoritatea atrage atentia cetatenilor cu drept de vot care se inregistreaza online sa actioneze cu "onestitate si corectitudine, astfel incât solicitarea acestora sa reflecte situatia reala".

rn

Aceasta situatie descrisa in comunicatul AEP ne face sa ne intrebam daca acesti alegatori au intentia de a vota de mai multe ori pentu a duce la fraduarea viitoarelor alegeri si ce anume se face pentru prevenirea acesteia.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *