La un pas de catastrofa pe Gorgana

O cisterna cu peste 20 de tone de metanol (o substanta extrem de inflamabila) s-a rasturnat luni, pe dealul Gorgana, blocand mai multe ore traficul care a fost deviat pe rute ocolitoare. Potrivit datelor primite de la Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al IPJ Salaj, accidentul a survenit in jurul orei 16,00, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, cisterna rasturnandu-se intr-o curba deosebit de periculoasa, intre localitatile Poarta Salajului si Sanmihaiu Almasului.
Desi nu au avut loc scurgeri de metanol, la fata locului s-au prezentat si pompierii de la Detasamentul din Zalau (din cadrul ISU Salaj) care au deconectat acumulatorul autotrenului pentru e evita un incediu, si implicit o explozie de mari proportii, si au asigurat zona pana cand carosabilul a fost eliberat. Totodata, slt. Lucian Jacodi ne-a declarat ca accidentul nu s-a soldat cu victime. Circulatia s-a inchis pe DN 1F, pana tarziu in noapte, fiind deviata pe un drum national si unul judetean.
“In jurul orei 1,00, cisterna a fost repusa pe roti si circulatia rutiera a reintrat in normal”, a precizat Tincuta Dumuta.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *