ianuarie 29, 2023

La tezele unice, inspectorii si directorii vor face “munca patriotica”

Criza economica incepe sa-si faca tot mai simtita prezenta in randul personalului din invatamant. Dupa majorarile salariale promise si neacordate, recent au fost taiate de pe lista si sumele cuvenite pentru participarea la comisiile de organizarea tezelor cu subiect unic, de care nu vor mai beneficia, din acest an, inspectorii scolari si directorii unitatilor de invatamant. Cel putin asta prevede Ordinul nr.3094/30.01.2009 privind modul de plata a personalului didactic care face parte din comisiile pentru organizarea si desfasurarea tezelor cu subiect unic la clasele a VII-a si a VIII-a in anul scolar 2008-2009, care, la art.3, stabileste: “Personalul didactic de conducere, indrumare si control si directorii unitatilor de invatamant, degrevati total de norma didactica de predare, nu vor fi platiti pentru activitatile desfasurate in calitate de presedinte sau membru al comisiilor pentru organizarea si desfasurarea tezelor cu subiect unic”. Presedintele comisiei judetene de organizare a tezelor, inspectorul scolar general adjunct Szabo Stefan, ne-a declarat ca se astepta la aceasta masura, pe care o considera “legala, dar nu si etica. Eu muncesc cel mai mult din tot judetul pentru aceste teze, si tocmai eu nu voi fi platit”.
Munca patriotica se pare ca vor face, potrivit aceluiasi ordin, si toti presedintii de comisii – de la cele din unitatile de invatamant, la cele din centrele de evaluare, contestatii sau comunicare – pentru care nu sunt prevazute nici un fel de sume. Pentru membrii simpli si pentru asistenti, sumele sunt aceleasi cu cele platite in anul scolar trecut. Astfel, in scolile cu cel putin trei clase pe an de studiu, un membru va primi 80 de lei, iar un asistent (supraveghetor) – 40 de lei pentru fiecare asistenta. In scolile cu una sau doua clase pe nivel, membrii vor primi cate 60 de lei, iar asistentii tot 40 de lei/asistenta. In centrele de evaluare si in cele de contestatii, membrilor comisiilor le vor reveni cate 150 de lei, profesorilor evaluatori cate 3,5 lei/lucrare evaluata, iar informaticienilor, cate 1,3 lei/candidat. In centrele de comunicare, 11 la nivel de judet, membrii vor incasa cate 125 de lei, aceeasi suma revenindu-le si informaticienilor. In comisiile judetene, sunt prevazute sume doar pentru informaticieni: cate 125 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut