La Spitalul orasenesc Jibou, salarii reduse cu 25%

Potrivit unei informatii primite, ieri, la redactie, salariatii Spitalului orasenesc din Jibou vor primi salarii diminuate cu 25%. “Managerul Spitalului Jibou, doamna Narcisa Balint, a facut o sedinta cu personalul, anuntand ca salariile vor fi diminuate cu 25% din lipsa de fonduri”, se arata in adresa catre redactie. Si se adauga faptul ca “nu toti salariatii sunt de-acord cu aceasta decizie, care incalca Codul Muncii si drepturile salariatilor”.
DSP-ul nu stie nimic
Fostul director al Directiei de Sanatate Publica, doamna Dana Pop (care gireaza inca aceasta functie pana la numirea pe post a noului director) ne-a spus ca “a auzit” despre decizia de la Jibou, dar la DSP nu s-a primit nimic in scris. Dana Pop spune ca institutia ar trebui sa faca un control si sa sesizeze Ministerul Sanatatii. “Daca suntem si noi sesizati, dar pana acum (n.n. – ieri) n-am fost”.
CAS Salaj a decontat serviciile
Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj, domnul Corin Penciuc ne-a declarat, tot ieri, ca Spitalul Jibou a primit de la CAS Salaj toti banii cuveniti pentru serviciile prestate. “Pana la aprobarea bugetului, spitalele primesc media veniturilor pe 2008 si CAS Salaj nu are nici un debit fata de Spitalul Jibou”. Domnul Penciuc stia ca Spitalul are datorii catre furnizorii de utilitati si crede ca ar fi nevoie de un plan de redresare.
Reducerea salariilor – “masura de urgenta”
Doamna director al Spitalului Jibou, Narcisa Balint, ne-a confirmat masura diminuarii salariilor. “Am luat hotararea impreuna cu salariatii si cu sindicatul, dupa mai multe discutii. Este o masura de urgenta si alta solutie nu exista, spune doamna Balint. Decizia prevede reducerea, cu 25%, a venitului brut pe o luna, pentru ca suntem intr-un blocaj”.
Doamna Balint ne-a mai spus ca, la sfarsitul lunii decembrie (2008), Spitalul Jibou avea datorii de peste 8 miliarde lei vechi, pentru utilitati, dar si catre bugetul de stat si unitatea a fost amenintata de catre furnizorii de apa si de gaz cu inchiderea robinetelor. Raspunzand sesizarii trimise la redactie, doamna Balint ne-a spus ca poate e vorba despre un singur salariat (din cei 132 ai unitatii) care nu este de-acord cu diminuarea salariului. Pentru ca, “in discutiile cu salariatii au fost si propuneri de reducere cu 50% a salariilor pe o luna. S-a ajuns, insa, la concluzia ca reducerea cu 25% este cea mai buna varianta”, spune directorul Spitalului Jibou. Daca este, sau nu, o masura legala, vor decide cei care tin balanta dreptatii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut