La Spitalul Judetean Zalau, angajatii cu salarii micsorate protesteaza in fiecare zi

La Spitalul Judetean Zalau,  angajatii cu salarii micsorate  protesteaza in fiecare zi

Ieri a fost a cincea zi de proteste si tot ieri sindicatul Sanitas a anuntat proteste de amploare si greva generala pentru luna viitoare

rn

Un grup de angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Zalau au iesit si ieri, pentru a cincea zi consecutiv, la o manifestre grevista in fata unitatii sptitalicesti, nemultumiti de reducera sporurilor, dupa ce au constatat la salariu ca merg cu mai putini bani acasa. Sunt in situatia de a avea salariul micsorat din luna martie 344 de angajati ai Spitalului Judetean.

rn

Protestatarii au declarat ca vor continua protestele pana cand regulamentul sporurilor va fi modificat si salariile vor reveni la cuantumul dinainte de 1 martie.

rn

Sanitas anunta ca s-a infuriat

rn

Liderii marelui sindicat Sanitas, care s-au dezis pana ieri de protestele celor cu salarii micsorate, motivand cu asteptarea discutiilor cu guvernantii, au patit rusinea de a nu fi primiti la negocieri.
Ieri trebuia sa aiba loc discutii intre conducerea sindicatului Sanitas si reprezentanti ai Ministerului Muncii. “ntalnirea n-a mai avut insa loc. Potrivit liderului sindical Sanitas – filiala Salaj, conducerea de la nivel national al Sanitas a hotarat ca pe data de 27 aprilie sa organizeze un amplu miting de protest in capitala, pe 7 mai sa aiba loc o greva de avertisment, iar pe 11 mai sa declanseze greva generala.

rn

Ministrul Olguta Vasilescu nu are solutii

rn

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, face apel la sindicalisti pentru a rezolva problemele din Sanatate si afirma ca solutionarea acestor probleme nu depinde de Parlament sau de Ministerul Muncii, ci de Ministerul Sanatatii. Mai mult, aceasta a precizal ca Legea salarizarii nu se va schimba. "Dupa parerea mea, Regulamentul de sporuri din Sanatate trebuie revizuit", a concluzionat ministrul.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *