La Scoala ”Lucian Blaga” Jibou: Obiceiuri si traditii pascale

Pentru a-i face pe copii sa inteleaga, sa creada si sa traiasca adevarurile despre credinta, trebuie sa le traim noi mai intai si sa le transmitem cu toata taria sufletului, pentru ca forta vie sa se aprinda in inimile lor.
Avand incredere in generatiile tinere si considerand ca nu este o datorie romaneasca mai vrednica pentru noi, cadrele didactice, ca aceea de a-i face partasi pe copii si pe tineri la bunurile mostenite din vechime, sa le predam aceasta zestre de mare pret si sa-i invatam sa traiasca mai departe prin traditiile lasate noua de inaintasi, impreuna cu doamna invatatoare Ana Hideg, avand sprijinul conducerii scolii aI SJ Salaj si nu in ultimul rand al CCD Salaj, am initiat un parteneriat educational national, “Obiceiuri si traditii pascale”, pe trei sectiuni: “Miracolul Invierii-concurs de creatie plastica”; “Miracolul Invierii-concurs de creatie literara”, adresate prescolarilor si scolarilor, iar cea de-a treia sectiune, de referate si comunicari stiintifice, adresata cadrelor didactice.
Au raspuns invitatiei noastre parteneri din aproape toate judetele tarii, copii pe diferite niveluri de varsta, dar si cadre didactice cu lucrari pentru cea de-a treia sectiune. Au fost inscrise in concurs un numar apreciabil de lucrari (pictura, poezie, eseu) care au impresionat atat juriul, cat si receptorii. Lucrarile, s-au incadrat in tema/obiectivele stabilite si ne-au convins ca traditiile si obiceiurile noastre se perpetueaza generatie de generatie, scoala si familia avand un rol decisiv in aceasta misiune.
Putem concluziona ca acest parteneriat a antrenat, asa cum si-a propus, dascali si elevi din tara si a avut impactul educativ scontat. Felicitam toti participantii si lansam invitatia pentru editia urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *