septembrie 24, 2022

La Recea Mare, fuge pamantul de sub case

Circa 20 de gospodarii si doua biserici din Recea Mare, comuna Varsolt, sunt in pericol de a fi inghitite de pamant. Potrivit declaratiilor lui Gheorghe Labo, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Salaj, situatia de la Recea Mare este una dificila. Dealul de la iesirea din localitate spre Recea Mica o ia la vale. Pamantul a inceput sa se surpe de aproximativ patru ani, deoarece panza freatica este mai sus decat in mod normal.
In ultimul an, alunecarile au mai stagnat, insa situatia devine ingrijoratoare deoarece vine primavara, se topeste zapada si exista pericolul ca acele case sa fie distruse. Multe sunt construite din chirpici, nu au o fundatie solida, iar datorita alunecarilor de pana, acum, usile nu li se mai inchid. Sunt cateva din caramida, dar si acelea sunt afectate.
In cursul saptamanii viitoare se va face evaluarea de risc si se va trimite un raport la Bucuresti prin care se vor cere fonduri pentru luarea de masuri. O solutie ar fi stramutarea gospodariilor pe un alt deal, insa nu e usor atat timp cat oamenii nu vor sa plece din casele in care au crescut.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.