noiembrie 27, 2022

La promenada pe malul Crasnei

Odata cu venirea primaverii, malurile Crasnei, din orasul Simleu Silvaniei, au inceput sa se transforme intr-un veritabil santier. Angajatii primariei, beneficiarii legii 416 (care sunt obligati sa presteze 72 de ore de munca pe luna in folosul comunitatii), dar si reprezentanti ai unor firme private au aiceput sa curete malul raului si sa toaleteze arborii.
Pe langa aceste activitati specifice venirii primaverii, primaria intentioneaza sa amenajeze o portiune de aproximativ 1 kilometru, intre strazile Alexandru Ioan Cuza si Nicolae Balcescu. “Pe partea superioara a digului vom construi doua rampe de coborare, iar pe mal va fi infiintata o pista pentru role si biciclete cu o latime de aproximativ 1,5 metri, ce va putea fi utilizata si pentru plimbari, iar pentru a delimita cursul de apa de aceasta pista vom planta si un gard viu”, ne-a declarat viceprimarul orasului, Radu Lazar.
Si daca de pista de role si biciclete se vor bucura copiii si adolescentii, autoritatile locale nu au uitat nici de persoanele mai in varsta. Astfel, potrivit declaratiilor viceprimarului Radu Lazar, din loc in loc, pe malul Crasnei vor fi amplasate banci si mese, unde se va putea juca sah.
“Ne-am hotarat sa suportam toate aceste investitii din bani de la bugetul local, iar cheltuielile nu sunt foarte mari deoarece “executantii” lucrarilor sunt angajatii nostri sau cei care primesc ajutor social. Am conceput zona si ca pe un spatiu de refugiu deoarece, in urmatorii ani, orasul va fi serios afectat de lucrarile de introducere a retelei de apa si canalizare”, a mai adaugat Lazar.
In acest an, vor fi realizate investitii si in alte zone din oras, iar Parcul Central va fi infrumusetat, lucrarile urmand sa fie demarate in perioada imediat urmatoare. Se vor trasa alei noi, se vor amplasa banci si cosuri de gunoi si se vor planta flori, scopul urmarit de conducerea Primariei fiind crearea unui loc de relaxare pentru cetatenii orasului. De asemenea, reteaua de iluminat public din zona parcului va fi reabilitata si modernizata.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *