Guvernul a repartizat comunei Poiana Blenchii fonduri pentru investitii in infrastructura, fonduri pe care le-a retras ulterior.
In data de 14 aprilie 2009, prin HG 432 s-au repartizat fonduri de la bugetul de stat comunei Poiana Blenchii, in vederea realizarii lucrarilor pentru aductiune de apa in centrul de comuna si in satul Falcusa. Dupa realizarea proiectului si organizarea licitatiilor de executie, la care au participat, asa cum preciza primarul comunei Poiana Blenchii, Augustin Chifor, 12 firme de constructii, guvernantii au decis sa retraga fondurile. Suma a fost retrasa, prin HG 1307 din luna noiembrie 2009, cu justificarea ca primaria mai are aprobat un proiect similar pe Masura 322, in cadrul programului FEADR, in cadrul parteneriatului cu comuna Gilgau prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara.
Augustin Chifor a admis ca s-a castigat un proiect pentru apa si canalizare, din fonduri europene, dar satul Falcusa nu este inclus in proiectul FEADR. Banii de la Guvern, receptiv 365.000 lei, ar fi fost fost solutia pentru investitia pentru apa din acest sat. Primarul nu intelege de ce i s-au luat banii inapoi; crede ca singura vina pe care o are ar fi apartenenta sa politica la PSD: „daca eram de la PDL nu as fi patit asa ceva”. Augustin Chifor sustine ca secretarul de stat l-a indemnat sa organizeze licitatia pentru demararea lucrarilor, ca mai apoi sa i se spuna ca membrii comisiei de la Guvern nu au aprobat alocarea banilor. Se pare totusi ca lucrurile nu sfarsesc asa, pentru ca banii alocati prin hotararea de Guvern in 2009 nu se pierd pana in 2012. Potrivit unei surse din prefectura, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, reprezentantii primariei si ai autoritatilor judetene mai au posibilitatea de a sustine si clarifica detaliiile legate de proiect in fata Comisiei pentru Oportunitatea si Eligibilitatea Proiectelor de la Guvern.