Cosmin Teglaș, reprezentant al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor (AJVPS) Sălaj, a filmat, sâmbătă, la Gâlgău pe Someș, un bărbat care își instala o plasă monofilament de tip ”setcă”, lungă de 40 de metri și interzisă la pescuit.

Ca să fie sigur că pescarul nu va rămâne nepedepsit pentru pescuitul ilegal, Cosmin a sesizat un echipaj de la Jandarmeria Sălaj și pescarul a fost prins în flagrant.

Acum, tânărul din Gâlgău, în vârstă de 31 de ani, s-a ales cu dosar penal și este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou. Filmarea flagrantului poate fi urmărită AICI.

”Un reprezentant al A.J.V.P.S. Sălaj a sesizat un echipaj de jandarmerie cu privire la faptul că o persoană aflată într-o barcă pe râul Someș are un comportament suspect. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul, cu vârsta de 31 de ani, domiciliat în comuna Gâlgău, a instalat în apa râului Someș o plasă monofilament de tip <setcă>, interzisă la pescuit.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 10 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, pe malul drept al râului Someș, în apropierea localității Gâlgău. În cauză, jandarmii au întocmit de acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 64, lit. k, din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, respectiv <producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament […]>. Plasa monofilament de tip <setcă>, având lungimea de 40 metri și lățimea de 1,5 metri, a fost ridicată în vederea confiscării. Actele de constatare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor”, precizează Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.