februarie 9, 2023

La pensii sub 600 de lei, medicamente compensate 90 la suta

Pensionarii cu venituri numai din pensii sub 600 de lei (sase milioane lei vechi) vor beneficia de medicamente compensate 90 la suta, incepand cu data de 1 martie. Dovada veniturilor se va face prin depunerea, la medicul de familie, a cuponului sau cupoanelor de pensie si a unei declaratii pe proprie raspundere, din care sa rezulte limita maxima a veniturilor din pensie de 600 de lei.
Dr. Marius Tautu, diurector adjunct al Casei de Asigurari de Sanatate Salaj, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca medicii de familie vor primi un tip de reteta, special pentru aceasta categorie sociala, reteta pe care se vor prescrie medicamente din lista B. Noul tip de reteta, cu compensare 90 la suta, poate fi eliberat numai de catre medicii de familie, dupa consultatiile proprii sau pe baza scrisorilor medicale primite de la medicii specialisti.
O persoana are dreptul la o singura reteta pe luna, iar valoarea maxima a medicamentelor prescrise nu poate depasi 300 de lei (3 milioane lei vechi) la pretul de referinta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut