ianuarie 29, 2023

La Nusfalau, calculatoarele lui Tariceanu, o grija in plus

Grupul Scolar Agricol Nusfalau este singura unitate de invatamant din judet care a beneficiat, pana in prezent, de programul Guvernului Tariceanu “Un calculator pentru fiecare elev”. 35 de computere au ajuns, in luna decembrie a anului trecut, la Nusfalau, insa nici pana in pana in prezent acestea nu au fost distribuite elevilor. “Nu ne-a pricizat nimeni care sunt criteriile de care trebuie sa tinem cont cand selectam beneficiarii”, s-a justificat Camelia Florut, directorul grupului scolar. Potrivit spuselor sale, singurul lucru care se cunoaste este ca respectivele calculatoare trebuie inmanate elevilor de clasa a X-a.
Dar cum scoala numara 77 de invatacei in clasa a X-a – 56 baieti in doua clase de mecanici si 21 de fete in clasa de textile-pielarie, iar calculatoarele nu ajung nici pentru jumatate dintre acestia, conducerea a preferat sa le depoziteze pana la noi ordine: “Am ridicat aceasta problema si la Inspectoratul Scolar Judetean si ni s-a comunicat ca pana vor veni precizari de la minister sa nu distribuim computerele, ci sa le stocam in scoala”.
Camelia Florut nu intelege motivul pentru care Grupul Scolar Agricol a fost selectat pentru distribuirea calculatoarelor, in conditiile in care in judet sunt unitati de invatamant de profil care au reala nevoie de astfel de dotari: “Avem doua laboratoare de informatica, dotate cu 50 de calculatoare. In invatamantul profesional si tehnic, la scoala de arte si meserii, nu este nevoie de computere, ci de imbunatatirea bazei materiale din ateliere”.
In opinia directorul unitatii scolare din Nusfalau, recuperarea echipamentelor de la elevii beneficiari ar putea deveni “o adevarata proba de foc”: “Sa zicem ca am stabili care vor fi cei 35 de beneficiari. Ce facem, insa, daca elevii predau calculatoare stricate? Ori daca schimba piese din unitatea centrala? Dar daca le vand?”
In lipsa unor raspunsuri clare la toate aceste intrebari, directorul prefera sa mai astepte pana ce noul ministru al Educatiei va lua o decizie in privinta continuarii sau nu a programului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut