ianuarie 27, 2023

La Mulți Ani, România! Ziua Națională în școlile sălăjene

Elevii și cadrele didactice din Sălaj au marcat ”1 Decembrie – Ziua Națională a României” prin diverse activități festive organizate vineri, 26 noiembrie, ultima zi de școală dinaintea mini-vacanței. Momentul 1 Decembrie 1918 a stârnit imaginația copiilor și au rezultat momente care vor dăinui în mintea lor peste ani și de care își vor aminti cu drag, așa cum noi sau părinții și bunicii noștri ne amintim de activitățile pe care le aveam cu ocazia sărbătoririi Marii Uniri.

Hora Unirii la ”Simion Bărnuțiu”

La Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu” Zalău, elevii și cadrele didactice s-au prins în Hora Unirii și i-au dăruit României o inimă colorată în culorile drapelului.

Protagoniști ai ”inimii tricolore” au fost elevii claselor I-A, I-C și I-D, coordonați de învățătoarele Mureșan Adelina, Holhoș Maria și Stan Iulia. Mesajul transmis de cei mici, la unison, a fost ”România, te iubim și prețuim!”.

Dinu Iancu Sălăjanu a cântat cu elevii de la CNS

La Colegiul Național ”Silvania” din Zalău, elevii claselor a V-a, a VI-a și a XI-a Filologie, coordonați de profesoarele Ioana Tuduce, Corina Forț, Liana Dospinescu și Mariana Pop, au susținut un mini-spectacol dedicat Zilei Naționale.

Elevii din clasele de gimnaziu au prezentat scurte mesaje și urări pentru țară și români, în timp ce colegii lor liceeni au realizat postere în care au prezentat momente din procesul unirii Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat al României.

S-au remarcat elevii Iustin Mitrașcă – cel care a interpretat imnul național și a recitat poezia “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, dar și elevul Cristian Luca Cherecheș care a prezentat momentul istoric al realizării Marii Uniri și a evidențiat rolul jucat de personalitățile politice ale timpului și rolul regalității în procesul realizării României Mari.

Surpriza evenimentului a fost prezența președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, care le-a vorbit celor prezenți de însemnătatea momentului de la 1918, iar la sfârșitul evenimentului a cântat cu toți cei prezenți cântecul patriotic ,,Așa-i românul”.

La ”Corneliu Coposu” Zalău, de la mic la mare în port popular

Toți elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale ”Corneliu Coposu” din Zalău au îmbrăcat mult îndrăgitele costume populare speficice Sălajului și fiecare clasă a avut propriul spectacol. Conducerea unității de învățământ a decis să creeze un filmuleț în care să prezinte activitățile dedicate Zilei Naționale. Rezultatul este cu adevărat emoționant și de apreciat.

La ”Eminescu” Zalău s-au unit sufletele

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României nu au lipsit nici de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Zalău. Elevii și cadrele didactice s-au echipat în culorile tricolorului sau în port tradițional.

Mesajul transmis de aceștia a fost ”Am dat <mână cu mână>, ne-am unit sufletele și am învârtit <hora frăției>, iar împreună am devenit mai puternici și mai entuziaști! La mulți ani tuturor românilor!”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut