La moaște, doar cu buletinul

0
147

Pelerinajele religioase vor fi restricționate în perioada următoare, din cauza numărului mare de infectări cu covid-19.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că participarea pelerinilor la sărbătorile religioase va fi permisă doar celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea în care se desfăşoară procesiunea.

Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”, precizează hotărârea adoptată de CNSU.

Prima mare sărbătoare de acest fel este Sfânta Parascheva, prăznuită în 14 octombrie.

În fiecare an, la racla cu moaştele Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi se strâng mii de pelerini din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.