octombrie 4, 2022

La Liceul ”Avram Iancu”, condiții moderne pentru elevi

Lucrările de modernizare la Liceul cu Program Sportiv ”Avram Iancu” s-au finalizat. Primăria Zalău a demarat săptămâna trecută procedura de recepție a lucrărilor, după ce au fost realizate investiții de aproape 13 milioane de lei prin proiectul ”Creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie din surse convenționale și a emisiilor de CO2 eliberate în atmosferă” la unitatea de învățământ cu profil sportiv, unică în județul Sălaj.

Acum, elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal care frecventează cursurile în cadrul acestei școli beneficiază de condiții moderne de învățare și de derulare a activităților sportive.

”Am demarat procedura de recepție pentru încă un proiect finanțat din fonduri europene, reabilitarea Liceului cu Program Sportiv ”Avram Iancu” și a sălii de sport din cadrul acestei unități de învățământ. Am convingerea că, pentru a avea performanțe în educație, este nevoie și de o infrastructură școlară modernă, iar aceste tipuri de proiecte vor continua”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 — Sprijinirea eficientei energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în cladirile publice, și în sectorul locuințelor, Operatiunea B – Clădiri Publice.

Investiția realizată prin proiect cuprinde lucrări de reabilitare/modernizare a clădirii Liceului cu Program Sportiv.

Obiectivele specifice ale sunt reducerea cu minim 50 la sută a consumului anual de energie primară la nivelul unității, reducerea cu minim 50 la sută a emisiilor de CO2 generate de activitățile desfășurate în cadrul infrastructurii educaționale la nivelul municipiului Zalău; îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a condițiilor de derulare a activităților educaționale pentru elevii și cadrele didactice din cadrul unității de învățamânt; cresterea consumului anual specific de energie din surse regenerabile de la 0 la min. 10 la sută din consum total energie din surse regenerabile.

Principalele lucrări de intervenție realizate au fost înlocuirea ferestrelor și a luminatoarelor cu tipuri noi, performante energetic, tip oscilobatant; izolarea termică a acoperișului-terasă, a acoperișului sub pod și a acoperiș în pantă; a fost înlocuită învelitoarea clădirii, a fost izolat termic planșeul sub pod, a fost izolată termic, pe interior, întreaga clădire; a fost izolat termic planșeul peste subsol și soclu; a fost executat un trotuar de protecție perimetral; au fost refăcute tencuielile și finisajele interioare, pardoselile, au fost recompartimentate spații și realizate rampe exterioare pentru accesul persoanelor cu dizabilități; au fost schimbate jgheaburile și burlanele și refăcute învelitorile tip șarpantă, au fost înlocuite corpurile statice existente cu ventiloconvectoare; au fost instalate pompe de caldură aer-apa; s-au înlocuit toate sistemele de iluminat, s-a realizat o instalație de voce/date, detecție incendiu, sistem antiefracție și sistem de protectie la trăznet.

De asemenea, au fost montate obiecte sanitare noi și s-au realizat grupuri sanitare speciale pentru persoanele cu dizabilități. Ți Sala de sport a Liceului a fost integral modernizată, fiind înlocuite ferestrele, a fost izolată termic, s-au refăcut pardoselile și tencuielile, inclusiv suprafața de joc, au fost recompartimentate spațiile, s-au construit rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, au fost schimbate corpurile de încălzire, instalația de ventilare și climatizare, s-au făcut racorduri hidrant, a fost înlocuită rețeaua de canalizare menajeră și pluvială, au fost modernizate grupurile sanitare, s-au montat 14 panouri solare cu accesorii și echipamente aferente, dar și două boilere bivalente de 1000 de litri necesare pentru prepararea apei calde de consum.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 12.096.275,26 lei, inclusiv TVA.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.