La Jibou, in constructie un nou centru social

Pe strada Stejarilor din Jibou, in imediata vecinatate de Centrului de Reabilitare si Recuperare Neuropshiatrica prinde contur o noua cladire. Imobilul este destinat gazduirii asistatilor institutionalizati in Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala (in cladirea Castelului Beldi). Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Salaj, Laura Opris, “necesitatea demararii acestui proiect deriva nu doar din lipsa spatiilor pentru asistati, ci mai ales din cauza numarului tot mai mare de persoane care solicita internarea intr-un asemenea centru”.
Contractul de executie al lucrarilor s-a incheiat intre CJ si firma Consinit SRL Zalau, dupa finalizarea procedurilor de achizitie publica in luna noiembrie 2008. Platile la constructor sunt suportate din bugetul judetului. Pana acum, din venituri proprii, Consiliul Judetean a achitat constructorului pentru lucrarile realizate 610.000 lei. Stadiul fizic al executiei este de 35%. Se spera ca pana la sfarsitul anului investitia sa poata fi receptionata.
Odata finalizat, noul centru va oferi gazduire pentru 54 de persoane. Cladirea va fi formata dintr-un singur nivel (parter), cu o compartimentare pentru 39 de incaperi cu dimensiuni diferite, respectiv: 18 camere pentru asistati (cu cate 3 locuri) 9 bai, un hol de primire, o sala de mese, ghiseu pentru servirea mesei, spalatorie de vase, doua grupuri sociale, cabinet psiholog, camera pentru tratamente recuperatorii, si cate un cabinet pentru asistentul social si cadrele medicale.
Imobilul (Castelul) in care se afla inca institutionalizati viitorii beneficiari ai investitiei de pe str. Stejarilor din Jibou se doreste a fi achizitionat de catre CJ, de la mostenitorul lui, Beldi. In perioada urmatoare, CJ va demara procedurile de achizitie pentru desemnarea unui evaluator independent, care sa determine valoarea reala a castelului. In functie de rezultatul obtinut, in urma finalizarii procesului de evaluare a cladirii, comisia stabilita prin dispozitia presedintelui CJ va initia actiunea de negociere a pretului de cumparare a imobiliului. Din comisia de negociere vor face parte patru consilieri judeteni (Gregoriu Padurean, Livia Chende, Zamfir Braduse, Balint Geza) si trei salariati din cadrul aparatului de specialitate al CJ.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *