noiembrie 27, 2022

La imprumutul de 70.000.000 lei Primaria Zalau a cerut Consiliului Local sa aprobe scaderea perioadei de maturitate

Luni, 16 decembrie 2019, Consiliul Local a aprobat modificarea perioadei de maturitate a imprumutului in valoare de 70.000.000 de la 20 de ani la 15 ani. Aprobarea s-a facut in cadrul proiectul privind modificarea Hotarârii Consiliului Local nr. 271 din 19 septembrie 2019 privind aprobarea contractarii de catre Municipiul Zalau a unui împrumut bancar intern în vederea asigurarii cofinantarii si contributiei acestuia la realizarea unor obiective de investitii de interes local cu finantare europeana nerambursabila. Consilierul PNL Dana Crisan l-a interpelat pe primarul Ionel Ciunt, initiatorul proiectului, daca nu s-a stiut atunci cand a fost aprobat imprumtul de catre CL ca perioada de maturare, cu care banca a fost de acord, este de 15 ani si nu de 20 de ani. Raspunsul a venit atat din partea directorului economic Mariana Cuibus care a declarat ca in ultima vreme s-a modificata oferta (la imprumuturi din partea bancilor), cat si din partea lui Ciunt care a declarat ca o singura banca a fost interesata sa ofere imprumutul, insa pentru maxim de 15 ani. In acest context, viceprimarul Tedor Balajel a tinut sa precize ca "la adunarea generala a Municipilor desfasurata sub inaltul patronaj al domnului Klaus Iohannis au aparut si lucruri bune, acum am primit asigurari ca se va accepta o supracontractare pe mobilitate urbana de pana la 20% si chiar peste. Sper sa se intample acest lucru, si atunci evident ca noi nu vom folosi acesti bani din creditul respectiv."

rn

Creditul aprobat in septembrie conform referatului la acest proiec, umrmeaza sa fie utilizat pentru asigurarea confinatarii si contributiei Municipiului Zalau la modernizarea strazilor Coposu, Avram Iancu, Ghoerghe Doja, achizitia de autobuze, sistem de e-ticheting, statii de incarcare cu energie electrica a autobuzelor, amenajarea de spatii verzi pe imobile abnadonate sau degradate din Municipiul Zalau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *