La greva de avertisment au participat 400 de unitati sanitare din toata tara

La greva de avertisment au participat  400 de unitati sanitare din toata tara

Federatia sindicala Sanitas a anuntat ca la greva de avertisment de luni dimineata au participat angajatii din peste 400 de unitati sanitare si din alte 60 de institutii de asistenta sociala, precizând ca acesta este ultimul pas înainte de greva generala programata pentru 11 mai. 

rn

”Dupa doua luni de la momentul marilor promisiuni guvernamentale privind cresterile salariale din sanatate si asistenta sociala, angajatii sunt în strada reclamând pierderi de venituri, tratamente salariale defavorabile aplicate unor categorii profesionale întregi. În ciuda declaratiilor guvernamentale, noi, Sanitas, continuam sa spunem ca noua lege a salarizarii este nesatisfacatoare si sustinem acest lucru cu calcule, cu fluturasi de salariu, cu argumente care tin de buna functionare a echipei medicale. Daca s-a vrut o lege care sa stopeze hemoragia personalului calificat din sistem, nereusita este totala! Dovada ca astazi au protestat atât cei multi afectati de lege, cât si cei putini, pe care legea i-a favorizat, dar care nu se pot uita cu seninatate în ochii colegilor. Nu aceasta este starea de bine promisa de guvernanti!”, se arata in comunicatul semnat de presedintele Sanitas, Leonard Barascu.
Mii de angajati din sistemul de sanatate au fost, luni dimineata, timp de doua ore, în greva de avertisment, acestia fiind nemultumiti de scaderea veniturilor cauzata de plafonarea sporurilor la 30 la suta.
La Spitalul Judetean Zalau, care are circa 1.200 de angajati, din care peste 340 au inregistrat pierderi la salarii, au participat la greva de luni doar 50 de sindicalisti, activitatea nefiind perturbata simtitor.
“n judetul Cluj, in schimb, peste 3.000 de angajati din sistemul sanitar s-au aflat în greva de avertisment, cu întreruperea activitatii. Iar Liderul Sindicatului „Sanitas” Cluj, stefan Roman, a declarat ca în cele doua ore ale grevei de avertisment au fost asigurate doar urgentele medicale.

rn

Toti cei 40 de medici de la Urgenta
din judetul Bihor si-au dat demisia

rn

Toti cei 40 de medici ai UPU-SMURD Bihor au demisionat în bloc, in semn de protest fata de reducerea unor sporuri. si asistentii au amenintat ca vor recurge la acelasi gest. Seful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a demisionat vineri, fiind urmat luni de toti ceilalti medici de urgenta din judet. 60 de asistenti din 90 si-au semnat si ei demisia, dar nu au înregistrat-o. Pâna luni, 14 mai, medicii ramân si asigura activitatea, in perioada de preaviz. Sporurile în UPU-SMURD erau de 100 la suta în luna februarie, dar s-a ajuns la reducerea lor între 55 si 85 la suta.

rn

Medici din Lugoj doneaza câte 100 de lei
pentru angajatii carora le-au scazut salariile

rn

Medicii de la Spitalul Municipal Lugoj, judetul Timis, au donat câte 100 de lei pentru unii angajati carora le-au scazut salariile în urma reducerii unor sporuri. Opt medici care lucreaza în cadrul Spitalului Municipal Lugoj, carora salariile le-au crescut dupa ce a intrat în vigoare noua Lege a salarizarii, au donat, în ultimele zile, câte 100 de lei fiecare pentru angajatii din unitatea medicala carora lefurile le-au scazut.
Ideea de a dona sume de bani în fiecare luna pentru infirmierele, brancardierii si personalul administrativ care primesc bani mai putini dupa intrarea în vigoare a Legii salarizarii îi apartine directorului unitatii medicale, Erwin Floroni.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *