La furat de lemne, prin pădurile din județ

0
1739

Polițiștii din Sălaj au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane, care transportau cu vehiculele material lemnos fără documente legale. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării.

La data de 19 noiembrie, ora 11.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au oprit, pentru control, pe Drumul Județean 108A, o autoutilitară condusă de un tânăr de 19 ani, din județul Cluj. Șoferul transporta doi metri cubi masă lemnoasă, deși nu avea aviz de însoțire a mărfii.

La scurt timp (19 noiembrie, ora 11.40), polițiștii Postului de Poliție Cizer, au depistat în trafic, pe Drumul Județean 108G, prin localitatea Cizer, un bărbat, în vârstă de 62 ani, din comuna Crasna, în timp ce transporta cu autoutilitara un metru cub de lemne, fără documente legale.

Seara (19 noiembrie, în jurul orei 23:30), polițiștii Secției 2 Poliție Sânmihaiu Almașului au oprit pentru control, pe Drumul Comunal 67, în localitatea Fildu de Jos, o autoutilitară condusă de un bărbat din județul Cluj.

În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul transporta un metru cub material lemnos, fără a avea aviz de însoțire a mărfii sau documente de proveniență.

Câteva minute mai târziu, la ora 23.45, pe Drumul Național 1G, polițiștii au identificat un bărbat, din Sălaj, care transporta cu autoutilitara 0,8 metri cubi material lemnos, de esență gorun, fără a avea documente legale de transport.

O faptă similară a fost constatată şi la data de 20 noiembrie, ora 14.30. Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău, au depistat pe Drumul Județean 110E, în afara localității Plopiș, un sălăjean de 37 ani, care transporta cu autoutilitara cantitatea de 1,80 metri cubi lemn, de esență fag, fără documente de proveniență sau aviz de însoțire.          

În aceeași zi (20 noiembrie a.c., ora 19.00), un bărbat din comuna Fildu de Jos a fost depistat prin localitate, de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, în timp ce transporta cu căruţa cantitatea de 1,60 metri cubi masă lemnoasă, fără documente de proveniență.

La scurt timp (20 noiembrie, ora 19.30), alt bărbat din comuna Fildu de Jos a fost identificat în timp ce transporta ilegal cantitatea de 2,2 metri cubi masă lemnoasă.

În toate cazurile, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.000 lei, iar materialul lemnos a fost indisponibilizat și predat Ocolului Silvic.

La activitățile desfășurate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au participat și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.