La CNS poarta uniforma scolara doar elevii carora le place

La CNS poarta uniforma scolara  doar elevii carora le place

Directorul Colegiului National "Silvania" Zalau, Vasile Bulgarean, spune ca regulamentul de ordine interioara a liceului nu mai poate fi aplicat in randul elevilor in ce priveste uniforma scolara. 

rn

Fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, a emis un ordin in urma caruia purtarea uniformei nu mai poate fi impusa. Se lasa la latitudinea liceelor posibilitatea sa prevada in regulamentele proprii daca elevii vor avea uniforma sau nu, dar aceasta nu mai poate fi impusa.
Iar un parinte al unui elev din clasa a IX-a, angajat la Prefectura Salaj, a primit de la fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, o hartie prin care se arata ca regulamentul poate fi incalcat.
"Noi nu ii lasam la ore pe elevii care nu poarta uniforma. Dar nu mai putem acum aplica regulamentul, iar elevii vin la scoala imbracati cum vor ei. Aceasta problema a aparut in toamna, cand parintele unui elev din clasa a IX-a, parinte ce lucreaza la Prefectura Salaj, i-a cerut ministrului Liviu Pop un punct de vedere, iar domnul ministru a sustinut ca elevii pot sa se imbrace cum doresc", ne-a spus Vasile Bulgarean.
Colegiul National Silvania Zalau a fost primul liceu din Salaj care a introdus uniformele scolare. Elevii care nu le purtau, nu erau lasati la ore. Modelul a fost copiat apoi de Liceul Pedagogic "Gheorghe Sincai" Zalau, de Coelgiul National Simion Barnutiu din Simleu Silvaniei, iar mai tarziu de toate uitatile de invatamant din judet. Acum, insa, moda in oricare dintre licee este… dupa ce vad copiii la televizor.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *