La ce poți folosi un proiector LED și de unde îl cumperi la un preț avantajos?

Sunt lucruri mici care pot părea insignifiante, dar care aduc avantaje mari într-un spațiu de locuit sau într-unul nerezidențial. Un astfel de produs este un proiector LED, utilizat în special pentru iluminatul exterior, pentru a furniza lumina necesară, pe timp de noapte, în grădini, pe terase, pentru iluminarea fațadelor etc.

Există numeroase variante de proiectoare: cu lumină rece, albă sau caldă,  cu o putere a luminii de la 10W la 200W, cu diverse opțiuni încorporate. În acest articol vei afla de ce este atât de necesar un proiector LED pentru o casă sau pentru diverse domenii de activitate și de unde poți achiziționa produse cu un raport calitate-preț în avantajul tău.

Proiector LED – Un singur produs, o mulțime de utilizări

În general, proiectoarele LED sunt folosite în mediul exterior. Iată câteva dintre cele mai populare întrebuințări ale acestora:

  1. Iluminatul curții și al grădinii

Proiectorul LED este ideal pentru iluminarea spațiilor exterioare, cum ar fi curtea sau grădina, pentru că oferă o lumină puternică și uniformă, creând un mediu sigur și plăcut pe timpul nopții.

  1. Iluminatul fațadelor

Aceste proiectoare reprezintă o soluție excelentă pentru a ilumina fațadele clădirilor și a accentua arhitectura acestora pe timp de noapte. Bisericile, monumentele istorice, ruinele unor clădiri cu o importantă însemnătate istorică sau culturală pot fi puse în valoare astfel pentru trecători sau vizitatori și când afară este întuneric.

  1. Iluminatul aleilor

Un proiector LED este o soluție inteligentă și pentru a oferi vizibilitate și siguranță noaptea, pe alei, în parcuri sau pe domenii private.

  1. Iluminatul teraselor și al spațiilor de relaxare

Dacă locuiești la casă și ai o terasă generoasă, dar și dacă stai la bloc și vrei să ai vizibilitate bună pe balcon noaptea, un proiector LED este foarte indicat. În zonele de relaxare în aer liber, proiectorul creează o atmosferă plăcută și confortabilă, astfel încât să petreci seri memorabile alături de cei dragi.

  1. Securitatea proprietății

Mulți oameni utilizează proiectoare LED ca parte a sistemelor de securitate. Proiectoarele luminează zonele „sensibile” ale proprietății, fiind preferate cele care sunt echipate cu senzori de mișcare ce detectează prezența intrușilor și activează instantaneu iluminatul.

Ce proiectoare LED să alegi și de unde le achiziționezi

În funcție de motivul pentru care ai nevoie de un proiector LED, poți găsi numeroase opțiuni. Atunci când vrei să alegi un astfel de produs, trebuie să ai în vedere câteva aspecte.

În primul rând, ține cont de dimensiunea zonei pe care o va deservi proiectorul. Pentru iluminatul curților și al grădinilor mici, al teraselor și al balcoanelor, poți opta pentru un proiector LED de 10 sau 20 W. 

În schimb, pentru iluminatul unor spații mai extinse, al grădinilor și al fațadelor, este potrivit, în general, un proiector LED de 50 W. Dacă ai nevoie să iluminezi un drum, o curte mare sau pentru evenimente în aer liber și iluminatul zonelor industriale, este recomandat un proiector cu LED care poate ajunge la 200 W.

Un alt criteriu după care să alegi un proiector este temperatura culorii. Proiectoarele cu lumină rece sunt potrivite pentru iluminatul zonelor de lucru, al garajelor, atelierelor sau terenurilor de sport. Cele cu lumină caldă sunt excelente pentru a crea o atmosferă primitoare și relaxantă, deci pe terase, în grădini, balcoane etc.

În cazul în care cauți un proiector cu mai multe utilități, există proiectoare cu senzori de mișcare, ce pot fi instalate în zonele de acces sau în jurul casei, pentru a detecta mișcarea și a porni automat iluminatul, oferind securitate locuinței.

De asemenea, există panouri LED cu panou solar și încărcare solară, pe care le poți lua în calcul pentru zonele în care accesul la o sursă de energie electrică este dificil. Pentru iluminatul de urgență, în caz de întrerupere a alimentării cu energie electrică sau pentru iluminatul temporar al anumitor zone sunt potrivite proiectoarele LED cu acumulator.

Alege un proiector LED la preț accesibil, din oferta Electric14.ro!

Orice tip de proiector LED ți-ai dori, dintre cele amintite până acum, la Electric 14.ro găsești tot ce ai nevoie!  Din oferta acestui magazin online fac parte mii de produse electrice, de la producători de încredere. 

Printre acestea se afla si proiectoare LED de la furnizori de top în domeniu: Philips, Klass, Novelite sau Ramax. Proiectoarele de la Electric 14.ro sunt de diverse tipuri: cu lumină caldă, albă sau rece, cu senzori de mișcare sau fără, rezistente la apă, cu acumulatori sau cu panou solar și cu un nivel de luminozitate care pornește de la 10 W și poate ajunge până la 200 W.

(P)

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *