La 36 de ani, Adrian Feher este convocat la Nationala!

Chiar daca a lipsit un an din lotul national, liberoul vicecampioanei CS Volei Municipal vrea sa obtina alaturi de coechipieri calificarea la Europene!


Glumind putin, putem spune ca Adrian Feher (n. 5 Decembrie 1979) s-a nascut la… Nationala, având în vedere ca voleibalistul în vârsta de 36 de ani a ajuns la loturile nationale înca de când era un pusti. Timp de 15 de ani, adica din anul 2001, el a fost liberoul Nationalei. Exceptie a facut anul trecut, când cel mai experimentat jucator din lotul vicecampioanei CS Volei Municipal a facut pauza.

Acum, Feher revine la lot cu sete de performanta, cu atât mai mult cu cât Federatia Româna de Volei doreste sa readuca sub “tricolor” tot ce are mai bun voleiul românesc. În aceste conditii, obiectivul este unul clar: calificarea la turneul final al Campionatului European, acolo unde România nu a mai ajuns de peste doua decenii! Pentru a pregati mai bine acest pas important, tara noastra nici nu s-a mai înscris în acest an la Liga Europeana, unde a fost nelipsita în ultimii ani.
“Ma bucur ca ma voi pregati alaturi de cei mai buni jucatori din tara. Mereu, vreau sa îmi fac datoria fata de Nationala si sper într-o calificare la Europene. Chiar daca nu suntem favoriti în grupa, eu cred ca putem ajunge la baraj. Estonia si Cehia au prima sansa la calificare, dar – cu o evolutie buna – si noi ne batem la locul secund, care duce la meciurile de baraj”, ne-a declarat liberoul Adrian Feher. stop_coloana
Sa mai spunem ca Federatia a trimis telegrame mai multor jucatori cu experienta, precum Adrian Feher, Mihai Maeries (libero), Razvan Mihalcea, Mihai Gheorghita, Andrei Spânu (centri), Andrei Bartha, Dragos Raileanu, Cosmin Ghimes (ridicatori), Adrian Gontariu, Laurentiu Lica (universali), Bogdan Olteanu, Bogdan Ene si Marian Bala!Reunirea lotului va avea loc pe data de 25 iulie la Craiova, acolo unde “tricolorii” se vor pregati pâna înaintea celor doua turnee de calificare la Campionatul European. România este repartizata în Grupa F, alaturi de Cehia, Estonia si Macedonia, iar meciurile se vor desfasura sub forma de turnee. Primul va avea loc în perioada 15 – 17 septembrie în România, la Sala Polivalenta din  Craiova, iar al doilea va fi în Cehia, în perioada 23 – 25 septembrie. Prima clasata se califica direct la Campionatul European din anul 2017, pentru ca formatia de pe locul secund sa participe la meciurile de baraj. Altfel spus, echipa de pe locul 2 se va duela cu ocupanta locului secund din Grupa D, din care fac parte Croatia, Slovacia, Israel si Letonia. Meciurile se vor desfasura în 1 octombrie (turul), iar returul va avea loc în 9 octombrie.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *