La 1 martie ploua cu binefaceri

La 1 martie ploua cu binefaceri

De la 1 martie ar trebui sa avem motive de bucurie. Asta daca Guvernul isi onoreaza promisiunile facute in campania electorala si nu face strambe cum a facut cu gratuitatea studentilor pe trenuri, cu salariile profesorilor ori cu reducerea sporurilor la medici. 

Sunt mai multe programe care se spune ca vor incepe la 1 martie, dar nu au fost aprobate inca bugetele pentru 2017 si sunt in asteptare, speram ca nu pana la calendele grecesti. E vorba de Programul Rabla, Programul Prima Casa, Prima masina, Casa verde etc.
Guvernul a promis ca de la 1 martie pensia minima va creste de la 400 de lei la 520 de lei. De aceasta pensie minima garantata beneficiaza peste 800.000 de romani. Conform legii doar cei care au minim 10 ani in campul muncii beneficiaza de aceasta pensie.
Angajatii din sistemul de sanatate (de la cei de la UPU, la cei din arhiva spitalului) ar trebui sa primeasca, conform promisiunilor, incepand cu 1 martie, sporuri de pana la 85 la suta din salariul de baza. Numai ca premierul Grindeanu a semnat zilele trecute o Hotarare de Guvern prin care se reduc sporurile medicilor. Ce sa mai credem?
De la 1 martie, peste 100 de medicamente esentiale, dar si vaccinuri, ar putea disparea de pe piata, dupa ce Guvernul a decis sa aplice o hotarare prin care pretul medicamentelor eliberate cu reteta scade cu 35 la suta.
S-a promis ca din luna martie 2017 va fi scutita de TVA vanzarea locuintelor, a spatiului publicitar si a materiilor prime din agricultura. S-a promis si ca ca de la 1 martie impozitul pe microintreprinderi va scadea de la 2 la suta la 1 la suta. Practic, firma care are intre unul si noua angajati va plati impozit pe cifra de afaceri de 1 la suta.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *