octombrie 3, 2022

L-au omagiat pe Eminescu…

Muzica si poezia au fost, ieri, mijloacele prin care lucratorii Bibliotecii Judetene “Ionita Scipione Badescu” Salaj si elevii si profesorii Liceului de Arta “Ioan Sima” Zalau l-au readus, simbolic, in mijlocul lor pe Mihai Eminescu, la implinirea a 159 de ani de la nasterea sa.
Totul s-a intamplat in noua sala de sedinte a Consiliului Judetean, unde a avut loc, ieri, un spectacol aniversar desfasurat sub genericul “Trebuiau sa poarte un nume… – Eminescu”. Poezia lui Marin Sorescu, ce a dat si titlul spectacolului, a fost cea care a deschis spectacolul, fiind recitata, ca si celelalte ce au urmat, de tinerii ce alcatuiesc trupa de teatru a Bibliotecii Judetene. Fundalul sonor al recitarilor a fost asigurat de artisti instrumentisti – elevi si profesori ai Liceului de Arta, care au acompaniat si evolutia vocala de exceptie a Rodicai Pop Seling, profesoara, la randul ei, a liceului amintit.
Chiar daca evolutia tinerilor artisti n-a adus in sala Consiliului Judetean prea multi spectatori, trebuie apreciat faptul ca Eminescu inca nu a fost dat uitarii, in ciuda faptului ca in ziua de azi literatura, poezia in special, este o preocupare tot mai rar intalnita.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.