Muzica si poezia au fost, ieri, mijloacele prin care lucratorii Bibliotecii Judetene „Ionita Scipione Badescu” Salaj si elevii si profesorii Liceului de Arta „Ioan Sima” Zalau l-au readus, simbolic, in mijlocul lor pe Mihai Eminescu, la implinirea a 159 de ani de la nasterea sa.
Totul s-a intamplat in noua sala de sedinte a Consiliului Judetean, unde a avut loc, ieri, un spectacol aniversar desfasurat sub genericul „Trebuiau sa poarte un nume… – Eminescu”. Poezia lui Marin Sorescu, ce a dat si titlul spectacolului, a fost cea care a deschis spectacolul, fiind recitata, ca si celelalte ce au urmat, de tinerii ce alcatuiesc trupa de teatru a Bibliotecii Judetene. Fundalul sonor al recitarilor a fost asigurat de artisti instrumentisti – elevi si profesori ai Liceului de Arta, care au acompaniat si evolutia vocala de exceptie a Rodicai Pop Seling, profesoara, la randul ei, a liceului amintit.
Chiar daca evolutia tinerilor artisti n-a adus in sala Consiliului Judetean prea multi spectatori, trebuie apreciat faptul ca Eminescu inca nu a fost dat uitarii, in ciuda faptului ca in ziua de azi literatura, poezia in special, este o preocupare tot mai rar intalnita.