Klaus Iohannis: Ne putem intoarce la starea de urgenta!

Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat nemultumit ca, odata cu intrarea in vigoare a starii de alerta, o parte din populatie a inteles gresit masurile de relaxare si vorbeste despre posibilitatea reintoarcerii la starea de urgenta, cand masurile erau mult mai restrictive.

rn

Nemultumirea presedintelui vine in contextul in care, in ultima perioada oamenii au iesit in numar mare in zonele de recreere si au stat in grupuri mari fara a tine cont de faptul ca distantarea sociala si purtarea mastii sunt printre cele mai importante masuri in aceasta perioada pentru evitarea raspandirii coronavirusului.

rn

"Unii au inteles complet gresit ca starea de alerta inseamna relaxarea totala a masurilor. Virusul este înca printre noi. Cu cât constientizam mai bine ca este responsabilitatea fiecaruia sa urmeze câteva reguli simple de preventie, cu atât cresc sansele noastre, ale tuturor, sa controlam si, în cele din urma, sa stopam definitiv epidemia, sustine presedintele.

rn

De asemenea, seful statului avertizeaza ca in cazul in care numarul de imbolnaviri va creste, acesta nu va ezita sa declare din nou stare de urgenta pe teritoriul tarii.

rn

In acest moment potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategica, Romania inregistreaza o scadere a cazurilor de imbolnavire cu noul coronavirus, ajungandu-se la o medie de 150 de cazuri pe zi. Pana in prezent, numarul celor confirmati pozitiv depaseste 17.000 de cazuri, iar persoanele declarate vindecate a depasit pragul de 10.000.
La nivelul judetului Salaj, numarul persoanelor confirmate cu acest virus a ajuns la 77 de cazuri, din care 34 au fost declarate vindecate, iar 9 persoane au decedat.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *