Kinga Bodola, ingrijitoarea impresionantei colectii de fluturi si insecte de la Muzeul Judetean a murit luni, la doar 42 de ani

Kinga Bodola, ingrijitoarea  impresionantei colectii de fluturi  si insecte de la Muzeul Judetean  a murit luni, la doar 42 de ani

S-a stins din viata luni dimineata Kinga Bodola. in varsta de numai 42 de ani. O pierdere grea penru comunitate, pentru Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, unde era angajata pentru a avea grija de impresionanta colectie de fluturi si de insecte, care a apartinut chiar bunicului sau, Takacs Albert. 

rn

Takacs a reusit sa adune peste 13.000 de insecte in colectia sa. A colindat muntii Mesesului si imprejurimile, descoperind o noua specie de gandaci – Gandacul de Zalau. Cu schimbul de insecte, cum se obisnuieste intre colectionari, Takacs Adalbert a reusit sa aduca la Zalau fluturi din Australia, Argentina, Chile, Canada, dar si de pe continentul europaen.
Muzeul Judetean de Istorie si Arta a achizitionat colectia de insecte a lui Takacs si nepoata Kinga Bodola a fost angajata cu conventie la muzeu pentru a avea grija de colectie si a da lamuriri vizitatorilor despre miile de insecte. “n ultima vreme, Kinga facea si proiecte educationale cu elevii. O parte din colectie este expusa la Galeriile "Ioan Sima".
Kinga Bodola a fost casatorita, divortata si avea o fetita de care se ingrijeau mai mult parintii ei. Asta pentru ca de mai bine de patru ani Kinga a fost diagnosticata cu cancer mamar. O boala ccumplita, care nu alege.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *