Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură din cauza unor postări pe Tik Tok

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) l-a exclus din magistratură pe judecătorul clujean Cristian Danileţ, din cauza unor postări pe rețeaua Tik Tok. Magistrații au considerat că judecătorul a adus atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, prin activități săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

Decizia excluderii sale din magistratură s-a luat cu majoritate de voturi.

Filmulețele care i-au adus judecătorului Cristian Danileț excluderea din rândul magistraților îl înfățișează pe acesta executând mișcări de karate sau ân timp ce tunde gardul viu din curte.

Judecătorul clujean a anunțat, pe Facebook, că va contesta decizia CSM.

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”,a scris, luni seara, Cristian Danileț pe rețeaua de socializare.

Este a doua oară când judecătorul clujean este sancționat. Anul trecut, după o postare pe Facebook, CSM l-a sancționat disciplinar cu o diminuare a indemnizației de 5%, timp de două luni, tot pentru „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”. Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut atunci decizia CSM.

4 thoughts on “Judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură din cauza unor postări pe Tik Tok

  1. Niste penibili, omul asta nu mai are voie sa fie om daca e judecator? Extraordinar, a tuns iarba si a facut niste miscari de carate. Sper sa se duca in jos toti penibilii care se cred Dumnezei in Romania.

  2. Penibilul asta a avut nesimtirea sa spuna public faptul ca ei sunt superspeciali si de aceea merita pensii speciale.Mai sunt inca multe asemenea gunoaie care din pacate influenteaza vieti si destine.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut