Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) l-a exclus din magistratură pe judecătorul clujean Cristian Danileţ, din cauza unor postări pe rețeaua Tik Tok. Magistrații au considerat că judecătorul a adus atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, prin activități săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

Decizia excluderii sale din magistratură s-a luat cu majoritate de voturi.

Filmulețele care i-au adus judecătorului Cristian Danileț excluderea din rândul magistraților îl înfățișează pe acesta executând mișcări de karate sau ân timp ce tunde gardul viu din curte.

Judecătorul clujean a anunțat, pe Facebook, că va contesta decizia CSM.

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”,a scris, luni seara, Cristian Danileț pe rețeaua de socializare.

Este a doua oară când judecătorul clujean este sancționat. Anul trecut, după o postare pe Facebook, CSM l-a sancționat disciplinar cu o diminuare a indemnizației de 5%, timp de două luni, tot pentru „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”. Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut atunci decizia CSM.