Judecatorii salajeni isi doresc deschidere prin intermediul presei, inclusiv in ce priveste veniturile lor, pe care le considera pe deplin justificate.
Usile Tribunalului Salaj, dar si a instantelor din circumscriptia acestuia, au fost deschise vineri pentru fiecare salajean, cu ocazia sarbatoririi Zilei Europene a Justitiei Civile – 25 octombrie. Aproximativ 500 de elevi au trecut pragul Tribunalului Salaj pentru a vizita salile de judecata dar si cele in care sunt tinuti arestatii. Copiilor le-au fost explicate procedurile de judecata, care este rolul grefierilor, al judecatorilor si al procurorilor, primind totodata pliante despre admiterea in magistratura si organizarea sistemului judiciar in Romania.
Tot cu aceasta ocazie a avut loc si o intalnire a judecatorilor de la Tribunal cu presa locala. Acestia s-au aratat deschisi catre o colaborare mai buna cu presa in spiritul transparentei. „Dintotdeauna am vrut ca judecatorilor sa li se dea ceea ce e al lor, deoarece avem o munca solicitanta. Ziua de lucru incepe la ora 8,00 si nu stim cand se termina, de multe ori ajungem acasa si dupa ora 22,00. Salariile si pensiile noastre nu sunt de lux, sunt ceea ce ni se cuvine”, a precizat Petronela Nasaudean, vice-presedinta Tribunalului Salaj, aluzie la informatiile aparute in ultimele zile in presa locala despre veniturile magistratilor. Rand pe rand, fiecare judecator si-a exprimat opinia privitoare la relatia cu „cainele de paza al societatii”. Sorin Moldovan, a punctat: „Presa e presa. Nici nu o laud, nici nu o critic. Se spune ca nimeni nu a castigat razboiul cu presa”.