octombrie 3, 2022

Judecatorii au decis ca nu se impune nicio masura fata de Olariu Andreas, care acum un an a omorat un tanar conducand masina beat si fara permis

In virtutea deciziei magistratilor simleuani, tanarul din Chiesd este liber si conduce pe drumurile publice, pentru ca intre timp a dobandit carnet de sofer

rn

Magistratii Judecatoriei Simleu Silvaniei au considerat ca tanarul Olariu Andreas – care a omorat un tanar si a ranit alti doi in urma cu un an, fiind beat la volan si fara permis – trebuie scos de sub masura controlului judiciar.

rn

Concret, pe 23 ianuarie, judecatorii din Simleu au revocat masura controlului judiciar luata prin ordonanta procurorului din data de 17 ianuarie 2019 în dosarul nr. 1334/P/2017 al Parchetului de pe lânga Judecatoria Simleu Silvaniei, fata de inculpatul Olariu Andreas Alexandru.
Decizia judecatorilor este definitiva, astfel ca Olariu Alexandru se bucura acum de deplina libertate, ba chiar conduce masina, pentru ca si-a obtinut carnetul de conducere la sase luni dupa tragedia pe care provocat-o in decembrie 2017, pe cand conducea fara sa aiba acet drept.

rn

Politia a aflat din ziar ca Olariu si-a luat carnet
si a cerut sa i se suspende dreptul de a conduce

rn

Inspectoratul de Politie Judetean Salaj explica parcursul cercetarilor in acest caz si cum s-a ajuns ca cel care a omorat un om conducand beat si fara permis sa conduca acum legal pe drumurile publice.
"Dosarul de cercetare penala privind accidentul produs in data de 26 decembrie 2017, pe Drumul Judetean 191D, in localitatea Sig, este in prezent in lucru la structura de profil, in concret, la Serviciul Rutier.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, cercetarile in dosar fiind efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei.
Tanarul din Chiesd a fost retinut la data de 26 decembrie 2017, iar la data de 27 decembrie 2017 a fost arestat la domiciliu. Ulterior, in data de 3.01.2018 masura arestului la domiciliu a fost transformata in arest preventiv pentru 30 de zile, masura ce a fost prelungita cu inca 30 de zile (2.02 – 03.03. 2018).
Referitor la obtinerea permisului de conducere de catre tanar, organele de cercetare penale nu au fost informate de catre Institutia Prefectului – SPCRPCIV Salaj cu privire la faptul ca cel in cauza detine permis de conducere. IPJ Salaj – Serviciul Rutier s-a sesizat din mass-media cu privire la faptul ca tanarul poseda permis de conducere, motiv pentru care s-a intocmit referat cu propunere de a fi luata masura controlului judiciar, iar incepand cu 18 ianuarie, fata de cel in cauza, s-a dispus masura propusa si interdictia de a nu conduce niciun fel de vehicul echipat cu motor de propulsie, insa Judecatoria Simleu Silvaniei admite plangerea formulata impotriva controlului judiciar si revoca masura luata", este raspunsul oficial al IPJ Salaj, semnat de inspectorul sef, Terhes Gabiel, si de seful Serviciului Rutier, Cipleu Liviu.

rn

Legislatia actuala i-a permis tanarului care a comis
doua infractiuni rutiere grave sa obtina carnetul

rn

Comisarul sef de politie Zaha Paul, de la Serviciul Permise si Inmatriculari Salaj, ne-a lamurit cum legislatia a obligat autoritatile sa-i dea permis tanarului infractor, a carui fapta are la baza infractiuni grave la regimul rutier.
"Potrivit prevederilor legale cu privire la obtinerea dreptului de a conduce, persoana in cauza, la data in care a sustinut si promovat examenul pentru categoria B avea cazierul curat si astfel a beneficiat de dreptul de a sustine examenul pentru permisul de conducere", spune comsiarul sef Zaha Paul.
Seful Serviciului Permise si Inmatriculari Salaj, Stanciu Remus, spune ca au mai fost cateva situatii similare la noi in judet si ca problema aceasta este cunoscuta la nivel national, dar si ca va prezenta situatia prefectului Florin Florian, in eventualitatea propunerii de modificare a legislatiei.
"Voi prezenta situatia prefectului si voi propune modificarea legislatiei astfel incat sa nu ne mai confruntam cu astfel de situatii. Si IPJ Salaj poate sa faca o astfel de propunere prefectului, de a modifica legislatia", ne-a declarat seful de la permise, Remus Stanciu.

rn

Olariu Andreas l-a omorat cu masina primita
de la parinti pe tanarul Alex Ispas, de 23 de ani

rn

Olariu Andreas Alexandru, de 19 ani, din Chiesd, a omorat in 26 decembrie 2017 un tanar de 23 de ani si a ranit grav alti doi tineri, dupa ce s-a urcat la volan beat si fara sa aiba permis de conducere, in dimineata celei de-a doua zi de Craciun, 26 decembrie 2017, dupa ce a chefuit bine in discoteca din Sig. Conducea masina primita de la parinti. A pierdut controlul volanului si a intrat intr-un grup de tineri. Alex Ispas, de 23 de ani, din comuna Valcau de Jos, a murit la scurt timp, iar alti doi adolescenti au fost raniti si transportati la spital.
Inculpat pentru mai doua infractiuni rutiere si pentru ucidere din culpa, Olariu Andreas a facut intre timp scoala de soferi si astazi conduce fara nicio problema pe drumurile publice, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Potrivit Politiei, Olariu Alexandru si-a dobandit permisul de conducere, categoria B, la data de 6 iunie 2018, acesta fiindu-i eliberat de SRPCIV Salaj.
Dupa accidentul groaznic din iarna lui 2017, magistratii Simleuani l-au plasat initial in arest la domiciliu. Judecatorii Tribunalului Salaj au decis apoi sa-l aresteze preventiv. Olariu Andreas a stat in Centrul de Arest Preventiv al IPJ Salaj 60 de zile, din 2 ianuarie pana in 3 martie 2018, dupa care, liber fiind, a dat examenul pentru carnet si acum conduce.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.