Judecata primarului Cătană din Chieşd se anunţă interesantă prin ceea ce va urma după procesul propriu-zis

Primarul comunei Chieşd, Ioan Cătană, care susţine că a fost hărţuit de procurori “pentru că aşa au vrut unii oameni din comună” – după cum ne-a spus – a invocat în faţa magistraţilor Judecătoriei Şimleu Silvaniei trei excepţii în dosarul în care este judecat pentru conflict de interese. De fiecare dată, judecătorii au respins cererile lui Ioan Cătană. Ultima excepţie a primarului a fost respinsă de magistraţi pe data de 11 noiembrie. În minuta deciziei se arată că instanţa “respinge cererea inculpatului Cătană Ioan de introducere în cauză a persoanei vătămate Comuna Chieşd în calitate de persoană responsabilă civilmente”. 

Primarul comunei are un nou termen pe data de 9 decembrie, atunci când începe de fapt judecata pentru faptele comise. Asta dacă primarul nu va mai găsi alte excepţii pe care să le invoce şi să amâne pronunţarea magistraţilor.
La data de 10 martie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus trimiterea în judecată a edilului social-democrat. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Ioan Cătană este acuzat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conflict de interese (două infracţiuni), abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie în formă continuată (două acte materiale) şi fals intelectual. Concret, Cătană este acuzat de afaceri ilegale la baza sportivă din comună unde îşi desfăşoară activitatea echipa de fotbal AS Chieşd. Este acuzat şi că şi-a angajat fiicele la primărie. Procurorii spun că toate faptele le-a săvârşit cu ajutorul contabilei din Primăria Chieşd, Băbţan Rodica Aurica. stop_coloana

Primarul spune că este hărţuit
Primarul Ioan Cătană spunea recent că procurorii au fost sesizaţi de către un grup de persoane din Chieşd, iar dacă se va dovedi în instanţă că este nevinovat va acţiona în justiţie persoanele din acel grup pentru calomnie şi le va cere daune morale “cât să le poată duce şi ei şi copiii lor”. “Am fost pârât de persoane care în urmă cu cinci ani au tăiat o întreagă pădure în mod ilegal şi au scăpat. Eu vreau să răspund în faţa instanţei pentru faptele pe care le-am făcut. Dacă se va dovedi că sunt nevinovat, îi voi da în judecată pe acei oameni pentru calomnie. Dacă sunt vinovat, vreau să fac închisoare. Dacă sunt hoţ, voi face puşcărie, nu am nicio teamă în faţa justiţiei”, spune Ioan Cătană. Primarul din Chieşd a spus încă din 2012 că acesta este ultimul său mandat, de aceea nu înţelege de ce vor anumiţi oameni să-l înlăture. “Nu înţeleg de ce vor ei să mă înlăture, pentru că eu oricum mi-am anunţat intenţia de a nu mai candida încă din 2012. Dacă vor să pună mâna pe putere, sunt liberi. Eu vreau doar să mi se facă dreptate, să se dovedească sau să se infirme acuzaţiile. Procurorii au renunţat oricum la patru capete de acuzare, mai sunt acuzat pentru încă trei din câte ştiu, dar se va face dreptate”, mai spune Ioan Cătană.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *