Joi, 2 decembrie, prima zi de testare a elevilor la școală

0
359

Joi, 2 decembrie, imediat după minivacanța din 29 noiembrie – 1 decembrbie, va fi prima zi în care testele pe bază de salivă pentru depistarea infecției cu Covid-19 vor fi utilizate în școlile din toată țara. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul audierilor sale în comisiile parlamentare, după ce a fost propus ppentru un nou mandat. în viitorul guvern PNL-PSD-UDMR.

Termenele la care aceste teste vor fi livrate de către furnizori sunt 24 noiembrie, 2 decembrie și 9 decembrie, eșalonat, a explicat Sorin Câmpeanu.

„Astăzi (miercuri, n.red.) am fost informați că va exista o zi de întârziere, ele vor ajunge de la furnizor la IGSU mâine, 25 noiembrie. Am fost asigurat că în termen de 24 de ore vor face ca aceste teste să ajungă în școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Testele pe bază de salivă, ce urmează a fi administrate elevilor, vor putea fi efectuate fie acasă, de către părinți, înainte de ore, fie la școală, de către personalul medical sau de cei responsabili.

Elevilor li se vor înmâna vinerea câte două teste, pentru săptămâna următoare. Testele se vor face de două ori pe săptămână, în zilele de luni și joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.